Kohtunikke siunanud Mourinho: kui tahate, et lahkuksin, peate mu vallandama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho.
Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Laupäeva õhtul kodus 1:3 Southamptonile kaotanud ja 16. tabelikohal jätkava Inglismaa valitseva jalgpallimeistri Londoni Chelsea peatreener Jose Mourinho siunas pärast mängu kohtunikke ning teatas, et ei kavatse vabatahtlikult ametist lahkuda.

Chelsea on kaheksast peetud liigamängust kaotanud pooled ning ehkki eile asuti Williani karistuslöögist kiirelt juhtima, vastas Southampton kolme tabamusega. «Teeme paar asja selgeks. Esiteks, mina ei põgene,» vahendab BBC Mourinho mängujärgseid sõnu. «Teiseks, kui klubi tahab mind vallandada, siis vallandagu, sest ma ei keera oma kohustustele ega oma meeskonnale selga.»

Chelsea jääb tabeliliidrist Manchester Cityst maha juba kümne punktiga. «Meistriks tulla on nüüd juba raske, vahe on suur. Aga olen rohkem kui kindel, et lõpetame esinelikus ja nii halva hooaja puhul on see hea saavutus. Kolmandaks – ning see on esimesest ja teisest tähtsamgi – on tegemist klubi ajaloos pöördelise hetkega. Kas teate, miks? Sest kui mind vallandatakse, tähendab see, et vallandatakse parim treener, kes selles klubis on iial töötanud. Sõnum on lihtne – halbade tulemuste puhul on süüdi peatreener,» jätkas Mourinho.

Portugallast pahandas see, et kohtunik Robert Madley ei andnud teisel poolajal penaltit, kui Radamel Falcao kastis kukkus. Madley karistas hoopis Falcaod näitlemise eest kollase kaardiga. Samas jäeti ka Southamptonile avapoolajal andmata kaks penaltit, kui Branislav Ivanovic hoidis esmalt särgist kinni Virgil van Dijki ning seejärel pani Ramires jala ette Sadio Manele.

«Kohtunikud kardavad Chelsea kasuks otsuseid määrata.»

«Te ju tunnete mind ja ma ei põgene vastutuse eest. Esmalt tahan öelda, et niivõrd halvas seisus olles ei peaks ausalt rääkimist kartma,» alustas Mourinho tiraadi. «Kohtunikud kardavad Chelsea kasuks otsuseid määrata. Seisul 1:1 oleks tegu ülitähtsa penaltiga ja jälle ei anta meile seda. See oli võtmehetk. Kui alaliit tahab mind karistada, lasku käia. Teisi peatreenereid nad ei karista. Minu mängijad on seda väärt, Chelsea fännid on seda väärt. Minagi olen Chelsea fänn,» kurjustas Mourinho.

«Kohtunikud kardavad Chelsea kasuks otsuseid määrata. Miks? Kuna teie (ajakirjanikud – toim) jätate alati õhku küsimärke ja kritiseerite. Seepärast meid karistataksegi. Meid karistatakse, kuna Diego Costale määratakse mängukeeld tagantjärgi. Teistes mängudes näeme sama vaatepilti ja mitte midagi ei juhtu. Selged penaltid jäävad andmata. Isegi Meistrite liigas, kus kaotasime 1:2, ei antud meile viimasel minutil penaltit,» viitas Mourinho teisipäevasele kohtumisele Portoga.

«Seekord oli penaltiolukord veel tähtsam, sest sel hetkel, kui juhtub esimene negatiivne asi, vajub mu meeskond kokku. Vaimselt, psühholoogiliselt on see meeskond uskumatus madalseisus. Ta (kohtunik – toim) ei julgenud seda penaltit anda ja täpselt samamoodi kardavad ka teised. Pärast seda kadus meeskonna enesekindlus täielikult,» kirjeldas Mourinho toimunut enda silme läbi.

Chelsea on kaheksast mängust kogunud kaheksa punkti ja see märgib klubi ajaloo madalaimat punktisaaki alates hooajast 1978-79. Tollal anti võidu eest veel kaks punkti. Eriti suures hädas on kaitseliin, kes on lasknud endale lüüa juba 17 väravat. Tegu on hetkel liigas tagantpoolt teise näitajaga. Samuti suudeti mängus Southamptoni vastu teise poolaja esimene pealelöök teha alles 77. minutil, kui külalised olid juba 3:1 ees.

«Te ju teate, et mul on kõrge enesehinnang ja suur ego. Pean ennast parimaks, kuid tegu on minu karjääri halvima perioodi ja halvimate tulemustega. Professionaalina teeb see mulle kõvasti haiget ja eriti veel seetõttu, et see toimub Chelseas. Kõik peavad vastutama – on mängijaid, kes tegutsevad individuaalselt väga-väga halvasti. Ma ei saa teie ette tulla ja öelda, et see ja see ja see mees mängisid kehvasti. Aga individuaalsed vead maksavad kätte. Kurbus toob kaasa kurbust ja halvad tulemused uusi halbu tulemusi,» lisas Mourinho.

«Et oleks veel korra selge – ma ei taha kedagi solvata ega ebaviisakas olla. Aga kohtunikud kardavad meie kasuks vilistada. Kui oled tipus, tahetakse näha, kuidas sa langed. Kui oled aga põhjas, siis tahad vaid, et sulle võimalus antaks, sest see meeskond väärib seda,» lõpetas Mourinho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles