Eesti uus rallilootus kõnnib Märtini ja Tänakuga sama teed

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Martin Volver Saaremaa rallil kihutamas.
Karl Martin Volver Saaremaa rallil kihutamas. Foto: Timo Anis

Karl Martin Volverit, kõigest 16-aastaselt Eesti rallimeistriks kroonitud noormeest, võib võrrelda Eesti viimaste aastakümnete parimate rallisõitjatega – nii nagu Markko Märtini, Urmo Aava ja Ott Tänaku poisikesepõlv, mööduvad ka tema päevad garaažis tehnikat putitades. Ralliautosse istumine ja juba väga noorena ennast kiire mehena tutvustamine kuulub samuti sellesse loetelus olevate meeste kujunemislukku.

Tõrva gümnaasiumis õppiv Volver ei varja, et sarnaselt kuulsate kaasmaalastega unistab temagi tipptasemele jõudmisest. «Tean, et selleks on vaja teha palju tööd,» sõnastas ta pealtnäha lihtsa, kuid sisult hirmraske eduretsepti.

Seda, et noores lõunaeestlases on rallisõitja ainest, märkasid Läti meeskonna ASRT esindajad, kes sõlmisid lõppenud hooaja eel noore kihutajaga kolmeaastase lepingu. Meeskond ostis uue Peugeot’ ralliauto ja hoolitseb võistluste ajal masina hoolduse eest. Volveri sponsorite kanda jääb turuhinnast märksa soodsam auto rent, rehvid ja kindlustus.

Lõppenud hooaja kaks rasket avariid andsid kinnituse, et kindlustuse peale tasub raha kulutada. Pärast ühte rajalt väljasõitu muutusid auto kere ja turvapuur kasutuskõlbmatuks ning kindlustuse abita olnuks võistlusmasina taastamine sisuliselt võimatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles