Siim Rast püstitas lamades surumises absoluutse Eesti rekordi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surumiskang.
Surumiskang. Foto: Dmitri Kotjuh

Laupäeval Salme kultuurikeskuses toimunud Innar Mardo memoriaali raames peetud lamades surumise võistlusel Record Breakers ületas kaks Eesti meest 300 kilogrammi piiri ning Siim Rast püstitas 307,5 kiloga ka Eesti absoluutse rekordi.

Rast parandas enda nimele kuulunud rekordit viie kilo võrra. Kaido Leesmanni tulemuseks jäi 305 kg ning Wilksi punktide alusel sai tänu kergemale kehakaalule võistlustel esikoha just tema, vahendas ERR Sport.

«Kuna Eesti abs lamades rekord oli minu kevadel surutud 302,5kg, siis seekord teadsin, et Kaido on väga heas vormis ja tema on kindlasti selle ületamiseks võimeline. Enda vorm oli samuti parem kui kevadel, aga kui palju seda täpselt ei teadnud,» kirjutas Rast oma Facebooki leheküljel.

Record Breakers võistlus selleks korraks siis läbi. Oli kindlasti üks kõige ägedam võistlus mis mul olnud on. Kuna Eesti abs lamades rekord oli minu kevadel surutud 302,5kg, siis seekord teadsin, et Kaido on väga heas vormis ja tema on kindlasti selle ületamiseks võimeline. Enda vorm oli samuti parem kui kevadel, aga kui palju seda täpselt ei teadnud. Võistluste kulg oli selline, et Kaido alustas 295, mina 300, mõlemal esimesed katsed õnnestusid. Minu katse ei olnud nii hea kui nädal tagasi trennis ja seega olin sunnitud natuke oma taktikat muutma. Teised katsed, Kaido 305, mina 307,5 . Kaido katse õnnestus ja jällegi näiliselt küllaltki kergelt. Suutsin teiseks katseks ennast paremini kokkuvõtta, see alistus juba kergemalt kui algraskus. Kolmandad katsed Kaido 310, mina 312,5 . Kahjuks läks Kaidol viimasel katsel ülesse surumise alguses rihm lahti ja katse kahjuks ebaõnnestus. Kuna mul oli tarvis wilksi punktidega võitmiseks Kaidot edestada vähemalt 17.5kg-ga, siis saigi tehtud kiire otsus, et lähme esikohta ründama ja lasin kangile panna 322,5kg. Aga kuna trennis pole sellist raskust kunagi isegi mitte proovinud, siis kahjuks jäi see seekord alistamata, eks ta rohkem jäi just mõtlemise kui ehk füüsiliste võimete taha, aga nüüd on vähemalt järgmiseks korraks juba kerge tee sillutatud, et seda raskust alistada.Lõpptulemuseks siis 307,5kg, mis on ühtlasi ka uus abs Eesti rekord lamades surumises.Suured tänud kõigile abilistele ja pöidlahoidjatele :)

Posted by Siim Rast on Sunday, November 1, 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles