Suur küsimus: keda võiks Wilson Tänakule eelistada?

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malcolm Wilson ja Ott Tänak.
Malcolm Wilson ja Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Tuleval nädalal ootab Ott Tänakut ees karjääri üks olulisemaid rallisid. MM-sarja viimasel etapil, Suurbritannia rallil tuleb sõita nii, et M-Spordi boss Malcolm Wilson oleks rahul ja pakuks eestlasele lepingut ka järgmiseks hooajaks. Ajakirjale Autosport antud intervjuus märkis Wilson, et esialgu on Tänaku ja tema tiimikaaslase Elfyn Evansi saatus lahtine.  

Seega tähendab MM-sarja viimane etapp Tänakule karmi võitlust oma tuleviku nimel. Samas… esialgu on üsna segane, kellega Wilson Tänakut ähvardas. Tippseltskonnas turule tulevaid sõitjaid pole esialgu näha.

Üsna ebatõenäoline on, et Wilson plaaniks tuua meeskonda olematute kogemustega sõitjat Junior WRC-sarjast. WRC-sarja suured meeskonnad peaksid järelkasvu saama eelkõige WRC2-sarjast, kus sõitjad on saanud neliveolistel autodel MM-rallidega kohaneda. Paraku pole ka selles seltskonnas meest, kes suudaks jalaga ukse lahti lüüa ja enesestmõistetavusega ässade vahele asuda.

WRC2 tabeli tipus on 44-aastane Nasser Al-Attiyah – tema ei tule ilmselt arvesse. 31-aastases Juri Protassovis pole samuti sellel tasemel ainest. 24-aastased Esapekka Lappi ja Pontus Tidemand on juba paar aastat liigitatud noorte ja andekate gruppi, kuid enne WRC-sarja minekut peaksid nad end lõpuks tõestama aste madalama klassi valitsejatena. Seni pole nad seda suutnud. Pealegi on nii Lappi kui ka Tidemand seotud Škoda meeskonnaga, mis omakorda tähendab otsapidi Volkswageni tiimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles