Eestlanna tuli juunioride karate MMil maailmameistriks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunioride maailmameister Li Lirisman (keskel).
Juunioride maailmameister Li Lirisman (keskel). Foto: Eesti Karate Föderatsioon

Indoneesias toimuval karate juunioride MMil saavutas eestlanna Li Lirisman esikoha.

Lirisman võistles naisjuunioride klassis U18 kumite kuni 53 kg ning jõudis finaali, mis peeti täna keskpäeval. Finaalis alistas eestlanna Egiptuse esindaja Mariam Mohamedi, tasavägise matši võitja selgus kohtunike hääletuse tulemuse ning Lirisman võitis matši kohtunike häälteenamusega 3:2.

Lirismani sõnul ei ole ta veel valmis põhjalikult matši analüüsima, kuna kõik on veel nii värske «Finaalmatš oli raske, kuid kõik õnnestus. Enesetunne oli ka hea ja taktikaliselt ühtegi viga ei teinud,» võttis Lirisman kuldmedali toonud finaali lühidalt kokku.

Lirismani treeneri Aleksander Zõkovi hinnangul oli eestlanna edu üheks aluseks kokkulepitud taktikast kinni pidamine. «Lisaks tegutses Li terve turniiri eriti silmapaistvalt ja õnnestunult kaitses, loovutamata toimunud viies matšis vastastele ühtegi punkti. Suurepärane võistlus,» tegi õpilase maailmameistritiitli võiduga kulmineerunud võistlusest lühikokkvõtte treener Zõkov.

Tänavuse aasta juunioride EMil kolmanda koha saanud Lirisman võitis eelringides 3-0 Austraalia võistlejat Amy Bongetti, 3-0 mehhiklannat Alix Hernandezi, 4-0 Maroko esindajat Amina Ez Ziani ja 1-0 itaallanat Alessandra Mangiacaprat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles