Pareiko kohtumisest Putiniga: tema juures oli olukord kümne minutiga klaaritud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondise pikaaegne esiväravavaht Sergei Pareiko paneb täna enda sportlaskarjäärile punkti, kui ta kaitseb eestlaste väravat kohtumisest Saint Kitts ja Nevise vastu. Kohtumise eel on paslik tagasi vaadata ka 38-aastase väravavahi karjääri tähelepanuväärsematele sündmustele.

Palliväljakul korda saadetud sündmuste kõrval on üheks silmapaistvamaks episoodiks kindlasti Pareiko kohtumine Vladimir Putiniga. Putiniga kohtus Pareiko 2009. aastal, kui tema toonasel koduklubil Tomski Tomil oli rahalisi raskusi. Antud kohtumist meenutas Pareiko ka eelmisel nädalal Arterile antud intervjuus.

«Jah, juhtus nii, kuna olin valitud meeskonna kapteniks. Esialgu ei olnud juttu, et läheme Putini juurde, vaid spordiministri juurde. Siis tuli info, et peame minema Novo-Ogorjovo residentsi. See on Putini residents. Sinna olid kutsutud ka Tomski oblasti kaheksa suure firma juhid, klubist meie direktor ja mina. Ärimehed istusid ja kuulasid, silmades hirm, sest nad olid Moskvasse kutsutud teemal, mida nad polnud suutnud klaarida. Arutasime olukorda ja siis ütles Putin ühe lause: te ammutate naftat, maagaasi ja muid maavarasid, nüüd peate jalgpallimeeskonda toetama. Siis tehti eelarve, et kõik kaheksa firmat annavad igaüks 5–6 miljonit dollarit. Kõrgliiga klubi keskmine eelarve küündis üle 15 miljoni dollari aastas,» meenutas Pareiko.

«Putini juures sai olukord kümne minutiga klaaritud. Kui ärimehed tema juurest välja tulid, vaatasin, et neil on särgid selja pealt läbimärjad. Väga lõbus oli näha, et äriinimesed, kes tegelevad tuhandete inimestega, tulevad presidendi juurde ja – soss...

Esimesel aastal ärimehed andsidki raha ja kriis läks mööda, aga siis tahtsid nad panna klubisse oma esindaja, kes jälgiks, kuhu raha läheb. Klubi juhtkond polnud sellega nõus. Juba aasta pärast tekkis jälle konflikt ja ärimehed hakkasid maksetega venitama,» lisas ta.

Tänane kohtumine algab Lilleküla staadionil kell 19 ning seda näitavad otsepildis nii Postimees.ee kui ka Kanal 12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles