Fotod: Saksamaa ja Hollandi mäng jäi turvakaalutlustel ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Hannoveris teisipäeval jalgpallistaadionil HDI Arena toimuma pidanud Saksamaa-Hollandi sõprusmäng tühistati julgeolekukaalutlustel, politsei viitas tõsisele pommiohule. Hiljem teatas Saksa politsei, et Hannoverist ei leitud hoolimata teadetest ühtki lõhkeseadeldist.

«Oli konkreetne ohustsenaarium üle terve Hannoveri,» ütles linna politseiülem Volker Kluwe meediakanalile NDR, lisades, et olid tõsised plaanid põhjustada plahvatus.

Pealtvaatajad evakueeriti staadionilt umbes poolteist tundi enne kohtumise algust. Korraldus staadionilt lahkumiseks tuli Eesti aja järgi umbes kell 20.15.

«Juba staadionile jõudnud pealtvaatajatel paluti lahkuda paanikat tekitamata,» teatas kohalik politsei lühikeses teates.

Politseinikud HDI-Arena ümbruses. Foto:
Politseinikud HDI-Arena ümbruses. Foto: Foto: SCANPIX

Saksa meedia varasemal teabel tühistas politsei kohtumise konkreetse teabe tõttu pommiähvardusest. Väljaannete Frankfurter Allgemeine Zeitung ja Der Spiegel andmeil leidis politsei teisipäeval staadionilt või selle lähistelt kahtlustäratava eseme, kuid teatas Eesti aja järgi enne kella 19.30, et ohtu ei ole.

Staadion mahutab kuni 49 000 pealtvaatajat ning vabaduse sümboliks tituleeritud kohtumisel pidi vaatama tulema ka Saksamaa kantsler Angela Merkel.

Seniste teadete ja spekulatsioonide kohaselt oli staadioni kõrvale pargitud kiirabiauto, mis oli täidetud lõhkeainetega,

Saksa päevalehe Bild andmeil evakueeritakse Hannoveris ka teist staadionit TUI Arena, kus pidi toimuma kontsert.

Saksa politsei teatel ei leitud Hannoverist hoolimata teadetest ühtki lõhkeseadeldist, samuti ei ole kedagi vahi alla võetud, vahendas Reuters.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles