Rallimaailma pikaaegse valitseja koostöö tööandjaga katkes ootamatult

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb esindas Citroeni 15 aastat.
Sebastien Loeb esindas Citroeni 15 aastat. Foto: SCANPIX

Aastatel 2004 kuni 2012 Citroeni roolis autorallis maailmameistriks kroonitud prantslane Sebastien Loeb on kahel viimasel hooajal sõitnud Citroeniga WTCC-sarja, kuid tulevaks hooajaks tal enam Citroenis kohta ei ole.

Jaanuaris asub Loeb Peugeoti roolis kihutama Dakari rallil, kuid prantslase sõnul tuli talle üllatusena, et Citroen teda järgmisel aastal enda tiimis enam näha ei taha, kirjutab Autosport.

«Olin üllatunud, kui kuulsin, et ma ei sõida järgmisel hooajal enam Citroen Racingu ridades,» rääkis Loeb. «Mul on kahju, et see ettevõtmine saab kahe aasta järel otsa, kuna minu suureks sooviks oli võidelda tiitli eest. Suurepärane teekond saab sellega läbi, kuid ma ei kahetse midagi. Mul jäävad hoopis head mälestused.»

Citroeni otsuse põhjuseid võib leida vähenevast eelarvest. Kui WRC sarjas võtab Citroen järgmiseks hooajaks vaheaasta, siis WTCC-sarjale tõmmatakse järgmise aasta järel joon alla.

Loeb on Citroeni ridades kihutanud alates eelmise kümnendi algusest ning autoralli MM-sarjas võitis ta kokku 78 osavõistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles