Kullamäe: võidu üle on hea meel, aga sisse tuli nii mõnigi lihtne viga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe.
Gert Kullamäe. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool/Rock pidas nädala teise kodumängu kui korvpalli Eesti meistriliigas võõrustati tabeli kaheksandal real asuvat TTÜd. Rock võitis kohtumise 77:66 ning võitjate parimana tõi Tanel Kurbas 19 punkti ja andis kolm korvisöötu.

Tartu Ülikooli spordihoonesse oli reedeõhtust kohtumist vaatama kogunenud pisut üle 400 inimese. Teisipäevase eurovõidu ning eriti kolmapäevase, Ukrainas Khimiku ja Juventuse mängu tulemusel, edasipääsu kindlustanud Rocki mängus oli tunda pingelangust ja kohatist kaitses hajevil olekut. Avaveerandi keskel oli seis 10:10 kui heasse hoogu sai Tanel Kurbas ning tema vedamisel võitis Rock veerandi 21:16.

Teisel veerandajal vähendasid TTÜ mängijad vahet kahe punkti võrra ning seda peamiselt tänu Rait-Riivo Laane ja Kristjan Kitsingu korvidele. Poolaja lõpetas Toomas Raadiku kaugvise, mis vähendas TÜ/Rocki eduseisu 38:35 peale.

Suurem murrang tuli mängu kolmandal veerandil, mida Rock alustas 10:0 spurdiga. Veerandaja lõpuks oli Evaldas Žabase viske järel vahe juba 15 punkti ja seis 61:46.

Viimasel neljandikul hoidis Rock kindlat eduseisu ning neli minutit enne kohtumise lõppu juhiti 73:54. Viimaste minutitega mängisid tudengid vahet küll soliidsemaks, aga Tartu kirjutas tabelisse kindla 77:66 topeltvõidu.

Tartlaste peatreeneri Gert Kullamäe sõnul lasti küll sisse eksimusi kaitses, aga lõppkokkuvõttes saadi vajalik topeltvõit kirja. «Hea meel on võidu üle, aga täna tuli kaitses sisse nii mõnigi lihtne aps, mida ei tohi endale lubada. Hea, et saime tabelisse topetlvõidu ja nädala lõpetasime võidukalt. Mäng võimaldas anda teenitud puhkepäeva Karolis Petrukonisele – ta on viimastes mängudes hästi mänginud ja tublit tööd teinud. TTÜl oli lühike koosseis ka ja seega sai talle vaba päeva anda,» sõnas Kullamäe pärast mängu.

Rocki resultatiivseim oli teisipäevase euromängu seljavalu tõttu vahele jätnud Tanel Kurbas 19 punkti ja kolme lauapalliga. Kurbase sõnul aitas paaripäevane puhkus selja korda «Sain paar päeva puhkust, selg sai korda ja päris hea tunne on. Lasime täna neil kiiresse liigselt joosta ja nad leidsid vabad kohad üles. Aga kui selle saime ära hoida, siis oli mäng lõpuks meie,» ütles Kurbas.

Rockile tõi Marek Doronin 13 punkti ja kaks lauapalli. Evaldas Žabas ning Gert Dorbek lisasid võrdselt 10 punkti. Brian Harper oli seitsme punkti ja 10 lauapalliga lähedal kaksikduublile.

TTÜ ridades sai kaksikduubli kirja Kristjan Kitsing 16 punkti ja 11 lauapalliga. Rait-Riivo Laane kogus samuti 16 punkti ja andis viis korvisöötu. Toomas Raadiku arvele jäi 14 punkti ja seitse lauapalli.

TÜ/Rock lõpetab järgmisel nädalal FIBA Europe Cup alagrupiturniiri Ukrainas kui kolmapäeval, 2. detsembril mängitakse alagrupi võitja Južnõi Himikuga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles