Itaalia F4 meistritiitli võitnud Eesti vormelilootus asub uuel hooajal sõitma kõrgemas sarjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron.
Ralf Aron. Foto: Prema Powerteam

Eesti vormelisõitja Ralf Aron, kes võitis lõppenud hooajal Itaalia F4 sarja, kerkis uueks hooajaks kõrgemale astmele ehk F3 sarja, mille varasemate meistrite seas on kolmekordne vormel-1 maailmameister Lewis Hamilton ning hulk teisigi vormel-1 sarja jõudnud sõitjaid.

Aron krooniti sel sügisel Itaalia vormel-4 sarjas meistriks ning täna sai avalikuks uudis, et järgmisel hooajal sõidab Eesti vormeliäss Euroopa vormel-3 meistrivõistlustel. Nimelt teatas Prema Powerteam, et 17-aastane Aron kuulub uuel hooajal nende ridadesse, sest pärast vormel-4 hooaja lõppu on eestlane regulaarselt nendega treeninud ja näidanud F3 tiimi eest häid tulemusi.

«Ta avaldas meile kohe muljet ja isegi rääkis kaasa nagu kogenud veteran - tundus kohe igati õige, et kaasata ta meie F3 sarja ja sõitjate nimekirja,» selgitas Prema boss René Rosin.

Aroni üks tiimikaaslane on uuel hooajal Lance Stroll, kes teenis vaid 17-aastasena Williamsi vormel-1 võistkonnalt uueks hooajaks testisõitja lepingu. Lõppeval aastal sai Stroll vormel-3 eurosarjas viienda koha.

Sarjavõitjate seas vormelimaailma tippnimed

Vormel-3 klassi eurosarjas sõidetakse praeguse süsteemi järgi võidu alates 2003. aastast. Sarja võitjate seas on näiteks kolmekordne vormel-1 maailmameister Lewis Hamilton, samuti hilisemad vormel-1 sõitjad Romain Grosjean, Nico Hülkenberg, Jules Bianchi ja Roberto Merhi. Esikolmikusse on jõudnud ka Sebastian Vettel, Adrian Sutil, Sebastien Buemi, Valtteri Bottas, ja Christian Klien.

Alates 2013. aastast kannab sari Euroopa vormel-3 meistrivõistluste nime. Prema Powerteam on sarja absoluutne tippmeeskond, kelle sõitja on meistriks kroonitud koguni viimasel kuuel aastal. Tänavu võidutses sarjas 24-aastane rootslane Felix Rosenqvist, kes võitis 33 kavas olnud sõidust 13. Kogu hooaja kaasa teinud Prema sõitjatest oli Jake Dennis kolmas ja Stroll viies.

Mullune võitja, 19-aastane prantslane Esteban Ocon, kes tänavu võitis FIA GP3-sarja, on jõudnud juba tegutseda nii Lotuse kui ka Force India vormel-1 võistkondade testisõitjana. Kolmanda koha sai eelmisel hooajal Oconi ja inglase Tom Blomqvisti järel Max Verstappen, kes lõppeval aastal sõitis vormel-1 sarjas Toro Rosso tiimis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles