Putin saatis sportlastele ja ametnikele karmi hoiatuse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin võttis täna muude teemade hulgas sõna ka dopingutarvitajate osas. Putini sõnul kavatseb Venemaa teha kõvasti tööd, et kõik petturid paljastada.

«Venemaa peab olema ning ka on avatud võitlusele dopinguga. Ma annan kõikidele ametnikele käsu teha koostööd rahvusvaheliste organisatsioonidega. Midagi ei tohi kinni mätsida. See on meie enda huvides,» teatas Putin.

«Kui keegi kasutab dopingut, siis tuleks teda ka kindlasti karistada, kuna see rikub ausa mängu põhimõtteid. Süüdi olevad inimesed – treenerid, korraldajad, ametnikud, sportlased – tuleb võtta vastutusele. Süütuid inimesi ei tohi aga nendesse asjadesse segada,» lisas Putin.

Teatavasti peatas hiljuti Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAF Venemaa sportlaste osalemise tiitlivõistlustel ja Putini arvates on see ebaõiglane. «Vale on karistada inimesi, kes ei ole petnud,» viitas Putin sellele, et selle keeluga jäävad võistlustelt eemale ka süütud Venemaa sportlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles