Ametlik: dopinguga patustanud Eesti jalgpallurite meeskond diskvalifitseeriti meistrivõistlustelt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Eesti Jalgpalli Liidu distsiplinaarkomisjon otsustas diskvalifitseerida 2015. aasta Eesti meistrivõistlustelt võistkonna Tallinn C.F., kelle mängijad andsid neli positiivset dopinguproovi.

Diskvalifitseerimine tähendab, et Tallinn C.F. langeb uueks hooajaks II liigast (tugevuselt Eesti neljas liiga) kaks astet madalamale ehk IV liigasse (tugevuselt kuues liiga).

«Kui ühe võistkonna kaks või rohkem mängijat annavad positiivse dopinguproovi, siis menetletakse küsimust võistkonna suhtes. Antud juhul ei näinud distsiplinaarkomisjon muud võimalust, kui võistkond diskvalifitseerida, sest rikkumine oli väga tõsine ja perspektiivi olukorra positiivseks lahendamiseks polnud,» märkis distsiplinaarkomisjon oma avalduses.

Ühtlasi tühistati 2015. aasta meistrivõistluste II liiga Ida/Põhja piirkonna kohtumise Paide Linnameeskond II - Tallinn C.F. (11.10.2015) tulemus – uueks tulemuseks on 2:- Paide Linnameeskond II kasuks.

Postimehele teadaolevalt tuvastati neljast positiivse dopinguproovi andnud C.F.i mängija uriiniproovist kahel mängijal metüleendioksüamfetamiini ehk ecstasy't ning kolmel mängijal lubatust kõrgem kanepi tase.

Postimehe andmetel andsid positiivse proovi Kevin Arike, Kevin Ingermann, Henry Niinlaub ja Jevgeni Berdinskih. Neist Ingermann mängis veel 2013. aastal Eesti U21-koondises ja esindas Premium liigas Tallinna Kalevit. Sama meeskonna särgis on viimastel hooaegadel kõrgliigas väljakul käinud ka Niinlaub. Arike ja Berdinskih on oma karjääris küündinud mõne aasta eest vastavalt Valga Warriori ja Levadia duubelmeeskonna ridades esiliiga tasemeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles