Kelly Sildaru kaitses Val Thorensis võimsa eduga mullust esikohta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Tõnis Sildaru/Erakogu

Vigursuusataja Kelly Sildaru võitis Prantsusmaal Val Thorensis peetud SFR Freestyle Touri avaetapi pargisõidus, kaitstes mullust esikohta. Esialgu pidanuks võistlus toimuma juba eile, kuid lumesaju tõttu lükati see tänasele. «Lund sajab ning kõik hüpped on lund täis. Sellistes oludes ei ole võimalik sisse saada hüppamiseks vajalikku hoogu,» kirjeldas Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru eile valitsenud olusid Postimehele.

Täna õnnestus võistlus aga päikesepaistes ära pidada ning Sildaru näitas klassi juba esimese sõiduga, kogudes 85,5 punkti. Teises sõidus oli tema tulemuseks 86 punkti. Teise koha sai britt Isabel Atkin ja kolmas oli šveitslanna Giulia Tanno.

Sildaru jaoks oli tegu viimase ettevalmistava võistlusega enne jaanuari lõpus USAs Aspenis toimuvaid X-mänge, kuhu ta sai kutse esmakordselt.

Pour la 3ème année consécutive Kelly Sildaru a remporté l'étape de Val Thorens du SFR Freestyle Tour ! Découvrez son run ! For the 3rd straight year, Kelly Sildaru has won gold on the Val Thorens stage of the SFR Freestyle Tour! Discover her run !

Posted by SFR Freestyle Tour on Friday, January 15, 2016

Enne võistlust:

Tänasel võistlusel on Sildarul 13 konkurenti. Neist nimekamad on itaallanna Silvia Bertagna (Sotši oümpiamängude pargisõidu 8. koht ja esiviisiku kohad MK-etappidel), mullusel juunioride MMil hõbemedali võitnud norralanna Sandra Eie ja samuti MK-etappidel mitu korda esiviisikusse jõudnud šveitslanna Giulia Tanno. Huvitav on ka näha, mida suudab Sildarust paar kuud vanem ning samuti väga andekaks peetav prantslanna Tess Ledeux.

Mullu sai Sildaru Val Thorensis samuti keeruliste ilmastikutingimuste kiuste esikoha. Lõpuks võitis Sildaru tuuri kõik kolm pargisõiduvõistlust (Val Thorensis, Varsis ja Tignes’is) ja oli loomulikult parim ka kokkuvõttes.  «Üks elu raskemaid võite,» kirjutas Sildaru toona pärast Val Thorensi võistlust oma Facebooki lehel. «Aeglane rada ja lamedad hüpped tekitasid raskusi ning esimese sõidu kukkumine tegi olukorra ebakindlaks.»

Kui esimene sõit läks Sildarul aasta eest aia taha ning ta kogus kõigest 27,40 punkti, siis teisel pani ta oma paremuse kindlalt maksma – 78,20 punkti oli kindlalt päeva parim tulemus. Teiseks tuli 65,40 punktiga 22-aastane prantslanna Coline Ballet Baz ja kolmas oli 16-aastane šveitslanna Giulia Tanno 62,60 punktiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles