Priinits võitis otsustavas kohtumises maailmameistrit ja pääses põhiturniirile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Priinits
Sten Priinits Foto: Tairo Lutter

Heidenheimis peetaval meeste epeevehklemise MK-etapil jätkavad võistlust 64 parema hulgas nii Nikolai Novosjolov kui ka Sten Priinits. Novosjolov tänu kõrgele positsioonile maailma edetabelis (11.) kvalifikatsiooniturniiril vehklema ei pidanud. Priinits pidi pääsuks 64 parema hulka läbima aga tiheda kvalifikatsioonisõela.

Alagrupis sai Priinits viis võitu ja ühe kaotuse ning alistas seejärel Tšehhi vehkleja Richard Pokorny 15:14 ja otsustavas kohtumises 2014. aasta maailmameistri prantslase Ulrich Robeiri 15:13.

Põhiturniiri avaringis läheb Priinits täna Eesti aja järgi kell 11.50 rohelisel rajal vastamisi ungarlase Zsombor Banyaiga. Novosjolov kohtub 64 hulgas Eesti aja järgi kell 12.15 kollasel rajal Kasahstani vehkleja Elmir Alimzhanoviga. Matše on võimalik otsepildis jälgida SIIT.

Ülejäänud võistlustules olnud Eesti vehklejad piirdusid kvalifikatsiooniturniiriga. Marno Allika (141. koht) ja Jüri Salm (204. koht) kogusid alagrupis mõlemad kolm võitu ja kolm kaotust. Allika alistas play-off’i avaringis prioriteediga 3:3 Egiptuse vehkleja Ahmed Elsaghiri, kuid kaotas siis Šveitsi esindajele Florian Staubile 13:15. Salm pidi play-off’i avaringis tunnistama poolaka Radoslaw Zawrotniaki 15:14 paremust.

Peeter Turnau (282. koht) sai alagrupis ühe võidu ja viis kaotust ning langes edasisest konkurentsist. Kokku osales 307 vehklejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles