Tahate head suusatreenerit? Aga palun, valige!

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endisele tippsuusatajale Anti Saarepuule meeldib harrastajate juhendamine. «Saad peale tööd viibida värskes õhus ja looduses, saad anda inimestele edasi suusapisiku ja õpetada, et nad suusataksid tehniliselt õigesti,» põhjendab ta.
Endisele tippsuusatajale Anti Saarepuule meeldib harrastajate juhendamine. «Saad peale tööd viibida värskes õhus ja looduses, saad anda inimestele edasi suusapisiku ja õpetada, et nad suusataksid tehniliselt õigesti,» põhjendab ta. Foto: Eero Vabamägi

Anti Saarepuu, Eesti suusaajaloo edukaim sprinter, saab aeg-ajalt telefonikõnesid, mille peale tal tuleb öelda paraku «ei». Ei-ei, asi pole siin selles, et nüüd, mil lumi maha tulnud, oleks ta ladu Tallinnas Pirital  suusamäärdeist ja -varustusest üleöö tühjaks saanud. Asi on hoopis selles, et pärast seda, kui ta tunamullu kevadel tippspordiga lõpparve tegi, on ta tõusnud isehakanud suusatajate silmis hinda suusatreenerina. Arusaadav: lõppeks jäi ta kontole sprinterina Torino olümpia kaheksas ja aasta varem MM-võistlustel kümnes koht. Need on tulemused, millest Eesti praegused paremad sprinterid võivad üksnes unistada, ja tulemused, mis tekitavad tema kui tegelikult vähekogenud juhendaja vastu usaldust.

Põhjus, miks Saarepuu on üksikute suusahuviliste palvetele hakata end juhedama ära öelnud, seisneb selles, et tal on käed-jalad niigi tegevust täis. Lisaks põhitööle Skiwax Europe esinduses, mille omanikud on pärit Moskvast, juhendab ta Pirital kaks korda nädalas Suusahullude treeningurühma ning jagab näpunäiteid nii mitmegi ettevõtte harrastajaile, kes soovivad valmistuda kuu aja pärast sõidetavaks Tartu maratoniks. Individuaaltrennide juhendamiseks ei jätku lihtsalt aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles