Korruptsiooni paljastav veebileht sattus ise miljonisüüdistuse keskmesse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFAt tümitanud veebileht sattus ise skandaali keskmesse.
FIFAt tümitanud veebileht sattus ise skandaali keskmesse. Foto: SCANPIX

Veebileht Football Leaks, mis võitleb «vilepuhujate» abil maailma jalgpallijuhtide seas valitseva väidetava korruptsiooni vastu ja rahaasjade läbipaistvuse nimel, on Mirrori andmetel sattunud ise politsei uurimise alla, kuna neid kahtlustatakse kuulsalt spordiagentuurilt miljoni euro väljapressimises.

Football Leaks on esimestena avalikustanud mitmeid suuri üleminekuid ning näiteks ka Gareth Bale’i ja Madridi Reali vahelise lepingu üksikasjad. Isegi FIFA juhtorganid on nende tegevust kiitnud, öeldes, et see aitab jalgpallijuhte fännidele lähendada. Nüüd aga on Mirror saanud enda valdusesse e-kirjad, kus Football Leaksi nimel esinev Artjom Lovuzov nõuab agentuurilt Doyen Sports miljonit eurot, ähvardades mittemaksmise korral avalikustada firmasaladusi.

Doyen Sports on näiteks kaitsjate Eliaquim Mangala ja Marcos Rojo üleminekute taga, kui mehed siirdusid vastavalt Manchester Citysse ja Manchester Unitedisse. Nüüd aga lubas end Lovuzoviks nimetanud mees hävitada agentuuri puudutava info, kui tema pangaarvele tehakse «väike annetus».

«Leke on palju suurem kui te oskate ette kujutada… Ent üks lahke annetus ja võite kindlad olla, et kogu minu valduses olev informatsioon hävitatakse. Usun, et selle materjali eest jääks piisav annetus 500 000 ja miljoni euro vahele, kuid tahan näha teie pakkumist,» seisis agentuurile saadetud kirjas.

Kui talle kahe päeva jooksul ei vastatud, naasis Lovuzov juba ähvardavama kirjaga. «Ütlesin, et olen sõnapidaja mees, ning lisaks sellele, et takistasin dokumentide avaldamist, otsustasin nad kõik ka veebilehelt praegu kustutada, et vältida spekulatsioone. Seetõttu annan teile aega teisipäeval kella neljani, et võtta ühendust minu advokaadiga, jõudmaks sobivale kokkuleppele. Kui seda ei juhtu, aktiveerin lingid uuesti ja dokumendid muutuvad taas avalikuks. Lisaks asun läbi rääkima teatud väljaannetega. Ootan värskeid teadaandeid,» kirjutas Lovuzov.

Football Leaksi kõneisik eitas kategooriliselt võimalust, et kirjad oleks võinud saata mõni veebilehe taga olev inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles