EOK presidendiks pürib tõeline üllatusmees, keda toetab ka olümpiavõitja

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti olümpiakomitee praegune president Neinar Seli.
Eesti olümpiakomitee praegune president Neinar Seli. Foto: Peeter Langovits

Neinar Seli lahkumine ei pruugi tähendada Tartu ülemvõimu lõppu olümpiakomitees, sest valitsejasaua on valmis, olümpiavõitja Jaak Uudmäe tugikäsi õlal, maast üles korjama skandaalne piltnik Reio Laurits.

Tutvustuses nimetab Laurits end edukast ettevõtjast arstiks, kellel hobiks fotograafia ja kes on ka ise suur spordihuviline. «See otsus ei tulnud raskelt ja mitte üleöö, kuna olen spordijuhtimise temaatikaga mõtetes tegelenud aastaid,» kinnitas ta. «Uus pilk vanadele asjadele kivistunud organisatsioonis vajab raputust, selge on see, et vanamoodi Brežnevi stiilis enam jätkata ei saa.»

Lauritsa selja taga seisab 1980. aasta kolmikhüppe olümpiavõitja Jaak Uudmäe isiklikult. «Reio teeb siin jah kampaaniat. Olen temast kuulnud, täitsa asjalik noormees on. Ega ei olegi midagi halba tema kohta öelda, on ta ju Tartumaa ettevõtja ja arstiharidusega pealekauba,» rääkis olümpiasangar. Uudmäe sõnul on tegelikult ammu vaja, et olümpiakomitee tegevus sportlassõbralikumaks ja läbipaistvamaks muutuks. «Ise olen küll valmis talle hääle andma,» märkis ta. «Miks mitte, kui noored ja hakkajad kandideerivad.»

Refereeritud artikli täisteksti loe Tartu Ekspressist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles