Karm nimekiri: IAAFilt teenisid keelu Isinbajeva ja veel tuhanded Venemaa sportlased (4)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva.
Jelena Isinbajeva. Foto: SCANPIX

Venemaa uudisteagentuur TASS teatas täna, et Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) on avaldanud nimekirja Venemaa sportlastest, kes ei tohi rahvusvahelistel võistlustel osaleda. Kokku on nimekirjas 4027 kergejõustiklast.

TASSi väitel avaldas IAAF nimekirja täna hommikul ning juurde lisati, et tegemist pole lõpliku loeteluga, vaid senised 4027 nime võivad saada veel täiendust. IAAFi selgitusel koostati nimekiri Venemaa kergejõustikuliidult saadud nimede põhjal.

TASSi info järgi kuuluvad nimekirja nii dopingukahtlustega sportlased (Valeri Boršin, Sergei Kirdjapkin, Olga Kaniskina, Sergei Bakulin, Vladimir Kanaikin, Lilia Šobuhhova, Jevgenija Zeolotova) kui ka mitmed koondise liidrid ja suurnimed. Nii võib nimekirjast leida mitmekordse teivashüppe maailmameistri ja olümpiavõitja Jelena Isinbajeva, olümpia kuldmedalisti Ivan Uhhovi, tuntud kolmikhüppaja Jekaterina Koneva, Londoni OMil 800 meetri jooksu võitnud Maria Savinova, kõrgushüppe suurnime Anna Tšitšerova, kaugushüppaja Daria Klišina ja tõkkejooksu maailmameistri Sergei Šubenkovi.

Venemaa alaliit on endiselt Rahvusvahelise kergejõustikuliidu ridadest välja visatud, sest Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) mahuka raporti järgi on paljudel Venemaa sportlastel dopingukahtlus.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles