Ametlik: Tartu maraton jääb lumepuuduse tõttu ära (2)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni stardipaik Tehvandi staadionil
Tartu maratoni stardipaik Tehvandi staadionil Foto: Peeter Liik

​Tartu Maratoni korraldajad otsustasid täna, et 21. veebruarile planeeritud 44. Tartu Maraton jääb lumepuuduse tõttu ära. Kõik registreerunud osalejad saavad 50 protsenti makstud osalustasust järgmistele üritustele edasi kanda või tagasi küsida.

Kui eile olid korraldajad sunnitud ära jätma sellele nädalavahetusele planeeritud 5. Tartu Teatemaratoni ja Avatud Raja sõidu, siis täna selgus, et ka järgmiseks nädalavahetuseks ilmaolud oluliselt ei parane ning 44. Tartu Maratoni põhisõitude korraldamine ei ole võimalik.

«Oleme tavaliselt Tartu Maratoni toimumise otsuse teinud võistlusnädala esmaspäeval, kuid leidsime, et meil ei ole mõtet praegu selle otsusega esmaspäevani venitada, kui reaalsus on see, et täna suusarada Otepää-Elva vahelisel rajal põhimõtteliselt pole ja ilmateade piisavat lumelisa ei ennusta,» ütles võistluste direktor Indrek Kelk.

Korraldajate üks varuplaan oli korraldada Tartu Maraton mitmel päeval 2,6 km pikkusel Tehvandi kunstlumeringil, kuid see plaan ei meeldinud osalejatele.

«Enne, kui selle plaani teostamist põhjalikumalt kaaluma hakkasime, tegime oma osalejate hulgas küsitluse, kus uurisime, kas selline varuplaan neile üldse huvi pakuks. Küsitlusele vastas ligi 2200 inimest ehk umbes 50 protsenti registreerunud osalejatest ja suures enamuses ehk ligi 80 protsenti vastanutest oli seisukohal, et taolist varuplaani ei ole mõtet sel aastal teostama hakata,» lisas Kelk.

Kõik 44. Tartu Maratonile registreerunud osalejad saavad 50 protsenti makstud osalustasust kanda kas järgmise aasta Tartu Maratoni ettemaksuks; mõnele teisele 2016. aasta Tartu Maratoni Kuubiku sarja üritusele või samas protsendimahus makstud osalustasu tagasi küsida.

Täpsem info osalustasu edasikandmise või tagasimakse osas saadetakse otse osalejatele.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles