Ukraina kuulsus lihvib Tartus olümpiakavasid

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlanna Anna Rizatdinova, kes kuulub maailma kolme parima iluvõimleja hulka, saabus nädalalõpuks Tartusse, et proovida Miss Valentine’i võistlusel Rio olümpiaks koostatud uusi kavasid.
Ukrainlanna Anna Rizatdinova, kes kuulub maailma kolme parima iluvõimleja hulka, saabus nädalalõpuks Tartusse, et proovida Miss Valentine’i võistlusel Rio olümpiaks koostatud uusi kavasid. Foto: Sille Annuk

Ühestainsast vabast päevast piisab, et õige tunne kaoks käest. Hingamine muutub teiseks, vastupidavus kahaneb. Sportlik vorm kannatab.

Aga puhata, vähemalt ühel päeval nädalas, on siiski vaja. Eriti kui treenida nii palju ja lakkamatult, nagu harjutab Ukraina 22-aastane iluvõimleja Anna Rizatdinova. Kella üheksaks hommikul Kiievis saali, kella seitsmest-kaheksast õhtul koju. Vahepeal poolteist-kaks tundi puhkust, ei rohkem. Nii kuus päeva nädalas. Ainult pühapäeval saab puhata.

«Pärast seda on esmaspäeval väga raske trenni tulla,» ütleb ta eksklusiivusutluses Postimehele. «Kohe on harjutusi palju raskem teha.»

Kuid pole mahti endale armu anda. Rizatdinova, kes on võitnud iluvõimlemise MM-võistlustel viimase kolme aastaga üksteist medalit, neist ühe kuldse, teeb tööd maksimaalse eesmärgi nimel: ta tahab astuda suvel Rio olümpial pjedestaali kõrgeimale astmele. Ent arvestades, kui tihedaks on muutunud tippklassis konkurents – Rizatdinova hinnangul võib maailma esikümnest igaüks jõuda olümpial medalini –, pole muud võimalust kui ennastsalgavalt ja -ohverdavalt treenida. Kas või pisarateni.

Jah, tunnistab Rizatdinova, ta nutab trennis tihti.

Kui tihti?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles