Postimees MM-rallil: lumesadu hoiab Tänakut Rootsis tippkonkurentsis

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DMACKi lahtise mustriga talverehv.
DMACKi lahtise mustriga talverehv. Foto: Peep Pahv

Mida rohkem lund sajab, seda kasulikum Ott Tänakule ja Raigo Mõlderile. Rootsi MM-ralli avapäeval peamiselt Norra teedel talvistes oludes sõidetud kuue kiiruskatse järel sekundite mängus üldarvestuses 4. kohal asunud eestlased võivad täna loota edu vaid siis, kui ilmataat otsustab ka  järgmiste kiiruskatsete raja valge vaibaga katta. 

Eile õhtul liikusid uudised, et Hagforsi ümbruses – just seal sõidetakse laupäevased kiiruskatsed – on mõnes kohas sadanud maha juba kümmekond sentimeetrit lund. «Lumi aitab meil kindlasti konkurentsis püsida,» tunnistas Tänak. «Meil on kasutada väga lahtise mustriga rehv, mis sobibki lumisele teele – jääle seevastu mitte nii väga. Selge on ka see, et kruusal sõites me kaotame.»

Maakeeli seletades on Tänaku kasutuses oleva DMACKi rehvi muster lund suunavate kanalite laiuse tõttu väga hõre. See aga tähendab, et jäisel teel haakub pinnasega korraga vähem rehvinaelu kui konkurentide käsutuses olevatel rehvidel. Samas on kruusased teed kõigi naastrehvide jaoks hukatuslikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles