Skandaal rallimaailmas: Tänaku konkurendid ähvardavad MM-sarja boikotiga (4)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke.
Kris Meeke. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel sõidetud Rootsi rallil valitsesid soojade ilmaolude tõttu keerulised tingimused ning mitmed sõitjad olid pahased, et rallit ära ei jäetud ja nad rasketes oludes võistlema pidid. Nüüd on Autosport.com teatanud, et sõitjad võivad edaspidi kollektiivselt streikida, kui sarnane olukord korduma peaks.

Rootsi talverallil valitsesid tänavu soojad ilmaolud, mille tõttu rallit lühendati, kuid see polnud mitme sõitja jaoks piisavalt sobiv lahendus. Nii teatas MM-sarja viimastel aastatel valitsenud Sebastien Ogier konkreetselt, et Rootsi ralli toimumine on rumalus.  «Ma ei saa aru, mida me siin teeme. Siinviibimine on mõttetu. Ma ei tea, kes selle otsuse vastu võttis, aga see on lihtsalt idiootne,» kurjustas Ogier enne ralli algust.

Samas toonis jätkas itaallane Lorenzo Bertelli, kes jättis ralli laupäeval pooleli, kuigi hoidis 10. kohta. Bertelli oli vihane, kuna tema hinnangul ei arvestata sõitjatega piisavalt ja kõik tähtsad otsused võetakse vastu nendeta: «Minu võistluse katkestamine ei ole kindlasti populaarne otsus, kuid ma loodan, et see tõmbab olulistele teemadele tähelepanu. Loodan, et tulevikus võetakse sõitjate arvamust rohkem kuulda.»

Sõitjate pahameel pole aga lahtunud isegi pärast Rootsi ralli lõppu, sest Autosport.com kirjutas täna, et sõitjad on endiselt pettunud, et neid kuulda ei võetud. «Meie arust pole see normaalne, et selliseid asju meiega läbi ei räägita. Peame sõitjatega omavahel uuesti tulevikus kokku saama ja kindlustama, et meil on võimalik nendest aruteludest osa võtta ja vähemalt üks sõitjatest saab vastavatel kohtumistel meie vaateid esitada,« selgitas Ogier.

Rootsis ühel katsel kivile otsa sõitnud ja kokkuvõttes alles 23. koha saanud Kris Meeke läks veelgi kaugemale, süüdistades ralli korraldajaid rahaahnuses, ning teatades, et tulevikus võib sellise olukorra puhul toimuda kollektiivne boikott. «Kümme aastat tagasi oleks see ralli ära jäetud ning põhjus, miks sel aastal seda ei tehtud, on raha - see hakkab kõike nüüd dikteerima,» vahendas Autosport.com Meeke'i sõnu. «On aeg, et keegi kasvataks omale munad ja tunnistaks avalikult, et meie sport on suurem kui selline asjaajamine. Kui Rootsis ei suudeta korraldada korralikku talverallit, siis me ei tule siia tagasi,» lõpetas Meeke ähvardusega.​

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles