Võistlusele pääsenud Sildaru: lõpuks läks hoog paremaks

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna selgus, et Kelly Sildaru saab osaleda Oslos peetavatel X-mängudel freestyle-suusatajate Big Airi hüpetes. Samas ei ole siiski veel päris kindel, kas eestlanna selle võimaluse ka vastu võtab.

Sildarul tekkis võistlemiseks võimalus, kuna lõuna paiku saabus teada, et sakslanna Lisa Zimmermann on vigastatud ja osaleda ei saa. Täna päeval peetud trenni järel tunnistas Sildaru, et temal mõtlemisainet veel jagub.

«Alguses väga hästi ei libisenud ning tegin ainult 360-kraadiseid hüppeid. Lõpupoole läks hoog küll paremaks, kuid viimasel korral oli vähem hoogu, kuna vahetasin suusapaari,» rääkis Sildaru tänasest trennist.

Eesti aja järgi kell 17.00 algava võistluse eel on kavas veel soojendus ja selle põhjal langetatakse ka otsus võistlemise osas. «Arvatavasti tuleb otsustada selle järgi, kas mul on hoogu või mitte,» tunnistas Sildaru. «Praegu olid olud ka paremad, kuna olime esimesed treenijad.»

Vahepeal konsulteeris eestlanna ka šveitslastest määrdemeistritega. «Ta vaatas minu suuski ja mina uurisin tema käest, kas mul oleks võimalik teha mõnd raskemat trikki,» tunnistas ta. «Kui minu hoog on samasugune nagu esimesel ringil, siis saan teha 720-kraadiseid hüppeid. Kui hoog on kehvem, siis ei tea, kas üldse võistlema lähen.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles