Ultrasportlane asub võistlustulle: 125 km ja 8000 tõusumeetrit 20 tunniga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp
Rait Ratasepp Foto: Sander Hannus

Rait Ratasepp stardib täna TransGranCanaria ultrajooksul, kus ta ületab 125 kilomeetri pikkusel distantsil enam kui 8000 tõusumeetrit. Kui kõik läheb ootuspäraselt, võiks selle aasta lõpuaeg jääda julgelt alla 20 tunni.

Ratasepp on esimene eestlane, kes möödunud aastal distantsi edukalt 22 tunni, 35 minuti ja 42 sekundiga läbis, saavutades võistluse üldarvestuses 107. koha ning oma vanuseklassis 11. koha.

Eelmisel aastal oli Ratasepa kõige suuremaks väljakutseks mäest laskumine, mis pani sportlase jalad eriti proovile. Ratasepp hindab oma tänavuse võistluse ettevalmistuse väga heaks, mis annab enesekindlust ka rasketel ja sageli järskudel laskumistel vastu pidada, mis võivad kesta isegi tund või enam.

Ratasepp valmistus selleks ultrakatsumuseks Eestis mahuka 15-päevase jooksutsükliga, mille vältel läbis ta 380 jooksukilomeetrit, ning sellele järgnes 12-päevane treeninglaager Gran Canarial, kus sai rasketel tõusudel ja laskumistel jalad treeningvormi viidud.

«Seekord sai viimases ettevalmistusstaadiumis toimitud varasemast teisiti – 12 päeva jooksul sai mägedes ja osalt ka võistlusrajal joostud 160 km ja võetud enam kui 7000 tõusumeetrit. Kui esimeste mägijooksude järel (12 ja 11 päeva enne starti) meenutas lihasvalu jalgades eelmisel aastal samal ultrajooksul kogetut, siis kuus päeva enne starti olid mäest laskumisel lihased juba üsna heas seisukorras,» sõnas Ratasepp.

Samas nendib Ratasepp, et kuna TransGranCanaria ultrajooks ei ole tema selle aasta põhivõistlus, vaid kuulub suvel ees ootava 3-, 5- ja 10-kordse ultratriatloni ettevalmistusse, siis on selle ettevõtmise eesmärk eelkõige oma vaimu- ja tahtejõu treenimine hooaja põhisündmusteks. Kui kõik läheb edukalt, arvab sportlane, et tänavuse ettevalmistuse juures võiks 20 tunni piir olla alistatav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles