Video ja pildid: Flora ja Levadia fännid alustasid hooaega lööminguga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistriliiga esimeses voorus läksid vastamisi igipõlised rivaalid Flora ja Levadia. Poolajal tekkis kahe leeri vahel aga kaklus, mille põhjustajaks olid koha peal viibinud Postimehe reporteri sõnul joobetunnustega valgevenelased, keda turvamehed staadionile ei lasknud.

Pettunud mehed kogunesid seejärel Flora väljapoole staadioni aeda poolehoidjate selja taha ja hakkasid tüli norima. Eesti meisterklubi fännid otsustasid poolajal korra majja lüüa, mille peale ilmusid välja Levadia fännid, kes omakorda valgevenelasi kaitsma asusid. Käiku lasti ka pipragaas.

Kohale saabunud politsei tiirutas mõnda aega ümber staadioni ja lahkus, kuid naasis mängu lõpuks mitme ekipaažiga väljaku juurde. Et aga turvamehed ei lasknud poolajakakluses osalenud Levadia fänne seejärel enam staadioniväravast sisse, olid nood lõpuvile ajaks juba Lillekülast lahkunud ja löömingu teine vaatus jäi õnneks olemata.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder kommenteerib:

Häirekeskus sai täna kell 16.50 teate, et Lillekülas Sportland Arenal läksid jalgpallimängu vaheajal kaklema FC Flora ja FC Levadia toetajad. Turvatöötajad kasutasid kaklejate lahutamiseks pisargaasi. Politseinike saabudes oli kaklus lõppenud ja provotseerivalt käituvad fännid liikunud tribüünidele. Kuna oli võimalus, et peale lõpuvilet võib konflikt jätkuda, siis kutsuti pealtvaatajate rahumeelse ja turvalise lahkumise tagamiseks kohale lisajõud, kokku seitse patrulli. Mängujärgselt ei leidnud aset ühtegi vahejuhtumit. Politsei kedagi kinni ei pidanud ning keegi võimalikest kannatanutest politsei poole ei pöördunud. Selle, mis staadionil täpselt juhtus, teeb kindlaks Eesti Jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjoni uurimine.

Jalgpallikohtumiste turvalisuse tagamisel on hästi oluline ka klubide roll, kes saavad ise poolehoidjatele meelde tuletada, et parem meeskond selgub muruplatsil, mitte toetajate omavahelistes konfliktides, kus võivad vigastada saada mitte ainult osalejad ise, vaid ka kõrvalseisjad. Pikemas perspektiivis teevad sellised konfliktid karuteene klubidele, fännidele kui ka spordialale üldisemalt.

Spordisündmustel tuleb agressiivsetest ja korda rikkuvatest pealtvaatajatest teavitada turvatöötajaid, kes otsustavad, kuidas olukord ohutult lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles