Raio Piiroja jõudis suusatajana kuraditosinasse

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine jalgpallur Raio Piiroja oli eile Pärnumaal Jõulumäel valmis selleks, et peab Eesti meistrivõistlustel sõitma 50 km klassikatehnikas enamiku distantsist ihuüksinda. Nii ka läks.
Endine jalgpallur Raio Piiroja oli eile Pärnumaal Jõulumäel valmis selleks, et peab Eesti meistrivõistlustel sõitma 50 km klassikatehnikas enamiku distantsist ihuüksinda. Nii ka läks. Foto: Eesti Suusaliit

Pärast seda, kui Raio Piiroja, endine Eesti jalgpallikoondise kapten, oli lõpetanud eile pärastlõunal Jõulumäel Eesti suusameistrivõistlustel 50 km maratoni 13. kohaga, sõitis ta autoga koju, vahetas kähku riided ja suundus otseteed merele. Et rassida seal prožektorivalguses hilisõhtuni.

Mai lõpuni kestev kevadpüük, mis toob talle 80 protsenti aasta sissetulekust, oli alguse saanud just nädala keskel. Ega alanud püügihooaeg lubanud tal 50 km sõiduks suurt valmistuda. Kolmel päeval enne starti tuli ärgata hommikul kell viis ning rassida merel pimedani, 14 tundi jutti.

«Ah, ega kolm päeva veel jälge jäta,» kinnitas Piiroja. Juba jalgpallurina paistis ta silma sitke võitlejana, kes lihtsalt alla ei anna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles