Kuritegelikud panustajad püüdsid mõjutada Kalevite duelli (3)

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLÜ/Kalevi uus peatreener Kalle Klandorf (ülikonnas) ja senine juhendaja Raido Roos (vasakul).
TLÜ/Kalevi uus peatreener Kalle Klandorf (ülikonnas) ja senine juhendaja Raido Roos (vasakul). Foto: Tairo Lutter

Ausat mängu mürgitav kokkuleppemängude probleem, mida Eestis on seni peetud peamiselt jalgpalli mureks, on jõudnud ka korvpalli. Postimehele teadaolevalt püüdsid kriminaalsed ringkonnad avaldada mõju neljapäeval korvpalli Eesti meistriliigas peetud kohtumise TLÜ/Kalev – Kalev/Cramo mängu lõpptulemusele. Väidetavalt pole see Eesti korvpallis ainus selline juhtum.

Olgu kohe öeldud, et vähemalt seekord ei saatnud pättide kavatsusi edu. Juba enne kohtumise algust teavitati mõlema meeskonna mängijaid ja treenereid, et mängu lõpptulemust on püütud mõjutada. Mõistagi andsid mõlemad tiimid tekkinud olukorras endast kõik, et lõpptulemus oleks tegelikult objektiivne ja nende peale ei langeks halba varju. Kalev/Cramo noppiski loogilisena näiva võidu 86:73.

Eesti Korvpalliidu president Jüri Ratas kinnitas, et ärevaks tegev info jõudis nendeni ühe meeskonna peatreeneri kaudu. Kuigi ta ei täpsustanud, kummast peatreenerit käib jutt, oli Postimehe andmetel selleks TLÜ/Kalevi peatreener Kalle Klandorf. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles