Suure korvpallifinaali võti peitub esimestes minutites

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rock treening Siauliai Arenal.
TÜ/Rock treening Siauliai Arenal. Foto: Tairo Lutter

Tartu Rocki korvpallimeeskonna treenerid ja mängijad rääkisid justkui ühest suust, et täna Šiauliais mängitava Balti liiga finaali kordusmängu tulemusele pannakse alus kohe kohtumise alguses – väljakuperemeestel ei tohi lubada kohe viskepidu korraldada. Kuid just lennukas algus on üks Leedu klubi koduväljakumängude peamisi relvi. Šiauliai meeskond on kodus alustanud vägevalt isegi Leedu tippklubidega mängides.

«Me ei tohi neile anda kätte väga head tunnet ja lubada neid jooksma,» sõnas Rocki mängujuht Tanel Sokk. «Näiteks kinnise mänguga 0:8 algus poleks sugugi nii hull kui kolme-nelja minutiga tekkiv kaotusseis 8:16. Mängu keskel tabava mõõn pole samuti nii hull kui vilets algus.»

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe annab hoolealustele nõu tegutseda mängu alguses kaitses eriti jõuliselt. «Vajadusel tuleb nad kasvõi tugevate vigadega maha tõmmata. See, kuidas me nendega alguses hakkama saame, on väga tähtis!» rõhutas ta. Mängija ja treenerina Leedu meeskondadega palju kohtunud Kullamäe teab selle maa korvpallimeeskondade tugevusi läbi ja lõhki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles