Endise Rummu vangla territooriumil toimub selle hooaja ainus mägirataste eraldistart (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rummu tuhamägi.
Rummu tuhamägi. Foto: Erakogu

EventRent Elamussõitude Sarja 2. etapp, 23. aprillil toimuv Tehismaastiku sõit on sel hooajal teadaolevalt ainus võimalus mägiratturitel end ekstreemsetes tingimustes eraldistardis proovile panna.

Vasalemma vallas kulgev rada kujutab endast ca 10 km pikkust ringi, mis kulgeb ümber Rummu karjääri ja tuhamäe. Adrenaliini lisab endise Rummu vangla territooriumil sõitmine. Starditakse 30-sekundiliste intervallidega.

MTB rada kulgeb rohkem mööda teid ja kergemaid singleid ning on igat tüüpi maastikurattaga sõidetav. Eraldi arvestust peetakse ka fatbike'idele. «Paksratastele» mõeldud rada sisaldab karjääri tagaservas olevaid kohati väga tehnilisi singleid, mis nõuavad sõitjalt väga head rattavalitsemist. Ümber tuhamäe kulgev rajalõik on mõlemal rajal sama ning on jäetud vaba trajektooriga läbitavaks.

«Järsakule lähemal sõites on rada lühem, kuid pinnas palju ebatasasem ja raskem. Suuremat kaart tehes on oluliselt lihtsam sõita, kuid rada on pikem. Iga rattur võib ise selles rajalõigus valida omale optimaalse trajektoori,» selgitas EventRent Elamussõitude Sarja peakorraldaja Mihkel Reile.

Neile rattasõpradele, kes ei taha aja peale võidu sõita, toimub MTB rajal Tervisesõit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles