Pohlak: ma ei kujuta ette, et võiksime pettuda oma kontseptsioonis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Mihkel Maripuu

FC Flora jalgpalliklubi president Aivar Pohlak tunnistas, et sellel nädalal toimub klubis arengukoosolek, kus arutatakse esindusmeeskonna hetkeseisu. Peatreener Norbert Hurda töökoht lähiajal siiski ohus ei ole.

Kas praegune tabeliseis annab põhjust kutsuda kokku nn kriisikoosoleku?

Kriisid on arengu normaalne osa ja erinevad arengukoosolekud toimuvad FC Floras pidevalt. Ühe sellise raames arutame sel nädalal ka esindusmeeskonna hetkeseisu.

Püüa sõnastada peamine põhjus, miks Flora tulemused hooaja alguses pole ootustele vastanud.

Meeskonnaga toimuv meenutab eelmise hooaja esimest poolt; tõsi, mõningate lisanüanssidega. Meeskond on noor, treenerid on noored ja peame seda kõike oma tee otsimise loomulikuks osaks. Meeskond pole leidnud mängulist kindlust, on olnud ebaõnne, pikk pink on toetamise asemel seganud jne. Samuti tasub rõhutada, et liiga tase tõuseb ja ühtlustub pidevalt, ja see nõuab ka tippklubilt igas mängus oma potentsiaali täielikku realiseerimist.

Floral on pikem plaan ja filosoofia, kuid ühel hetkel tuleb mingi piir. Kui kaua praegune olukord peaks jätkuma, et Norbert Hurda töökoht ohtu satuks?

Oleme klubiga seoses rääkinud tähelepanust mängijate arendamisele, aga tegelikult tegeleme täpselt samamoodi ka treenerite arendamisega, mis tähendab, et otsime kõikidel tasanditel põhjuseid, miks olukord on selline, nagu ta on, ja mida tuleb tulevikus teha teisiti, et probleemide kordumist vältida. Ehitame üles kindlal jalgpallilisel ja maailmanägemisel põhinevat klubi ja esindusmeeskonna edukus peab olema selle tagajärg, mitte eesmärk omaette. Ma ei kujuta ette, et võiksime pettuda oma kontseptsioonis. Küll aga on ilmselt võimalik pettuda neis inimestes, kes kontseptsiooni ellu viivad, ent sinnani on pigem pikk maa, sest oleme ju alles üsna teekonna alguses.

Meistriliiga tabel kaheksa vooru järel. Tiitlikaitsja Flora hoiab alles kuuendat kohta.
Meistriliiga tabel kaheksa vooru järel. Tiitlikaitsja Flora hoiab alles kuuendat kohta. Foto: Eesti Jalgpalli Liit
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles