Sisemeistritiitli koolisõidus võitsid Ellermann, Tamme ja Ainola

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahula tallis toimunud sisemeistrivõistlustel koolisõidus võitis seenioride meistritiitli Dina Ellermann oma põhiratsul Landy’s Akvarel. Juunioride klassis saavutas kulla Stella-Marii Tamme hobusel Calendula ja poniklassi sisemeistriks krooniti Carinee Ainola ponil Rant.

Võistluspäeva esimene medalikomplekt jagati välja seenioride klassis. Kõik paarid tegid sisevõistluse kohta korralikud etteasted. Koolisõdu sisemeistrivõistluste formaat oli uudne: sooritada tuli järjest kaks skeemi – olukord, mis ka hobustele võõristav tundus, sest tavaliselt sõidavad selle klassi ratsud vaid ühe sõidu päevas. Teises sõidus tuli end seega kokku võtta nii ratsanikel kui hobustel.

Seenioride klassis võistles kokku 4 sportlast, kellest Diana Pruks (RSK Toominga)  oli stardis kahe hobusega. Esimeses osavõistluses sõitis Ellermann (Tondi RSK) Intermediate II skeemi, teised paarid Prix St Georges’i ehk Väikest Auhinda. Teises osavõistluses esitasid Ellermann ja Landy’s Akvarel Grand Prix ning teised paarid Intermediate I skeemi. Kuna Ellermanni valitud skeemid olid raskema taseme omad, lisati tema tulemustele juurde koefitsent 1,1.

Esimese ringi tulemuste põhjal asus oodatult juhtima Dina Ellermann, talle järgnes Diana Pruks vastavalt hobustel Skywalker ja Romantika. Age Luha (RSK Toominga) ja Diamond in Black hõivasid neljanda ning Grete Hussar (Saaremaa RSK) ja Rohan Warrior viienda koha.

Teises voorus jäi Pruksi ja Skywalkeri tulemus veidi nõrgemaks, seevastu Romantikaga tuli sportlasel sõit paremini välja ja paar saavutas sõidu arvestuses kolmanda tulemuse ning kahe võistluse kokkuvõttes hõbemedali. Suurima tõusu tegid aga Hussar ja Rohan Warrior, kes tõusid teises skeemis teisele kohale Ellermanni ja Akvareli järel, saavutades kokkuvõttes sisemeistrivõistluste pronksmedali. Luha ja Diamond tulid ka teises sõidus ja üldarvestuses neljandale kohale. Medalid jagati välja järgnevalt: Ellermannile kuld (147,900 p), Pruksile Romantikal hõbe (132,720 p) ja Hussarile pronks (131,754 p).

Üksjagu meistritiitleid saavutanud Dina Ellermann jäi ka täna Akvareli sooritusega väga rahule. «Akvarelile oli uudiseks, et tuli sõita kaks skeemi järjest. Enne teist skeemi vaatas ta küll sellise näoga, et kas tõesti peab jälle minema,» naeris Ellermann. Kõige rohkem rahule jäigi sportlane just esimese sõiduga, kus paremini tulid tema sõnul välja just raskemad elemendid nagu ühe tagant jalavahetused, osad passaažid ja piaffeed. Oma plaanide kohta eelolevaks põhihooajaks sõnas Ellermann, et see tuleb kindlasti veidi tagasihoidlikum, sest ta plaanib keskenduda eelkõige oma noorte hobuste ettevalmistusele.

Päeva järgmisel võistlusel asusidki starti juuniorid, kes pidid meistri väljaselgitamiseks sõitma L-raskemat ja M-skeemi. Siin oli esikolmik esimest skeemist kuni lõpuni välja muutumatu. Esimeses skeemis asus juhtima selle vanuseklassi suurfavoriit Stella-Marii Tamme (Niitvälja RSK, treener Merle Männik) Calendulal, kes säilitas liidripositsiooni lõpuni ja saavutas 132,985 punktiga meistritiitli. Hõbeda võitis mõlemas skeemis teise koha saavutanud  Hanna-Greta Peeters (Tondi RSK, treenerid Tiina Kuusmann ja Alla Gladõševa) hobusel Stallone, tulemusega 129,113 punkti. Mõlema sõidu kolmandana tuli pronksmedalile Anni Aleksandra Algus (Tondi RSK, treener Getter Kangur) kogenud Palladionil, saades tulemuseks 127,661 punkti.

Võistluse kohtunikul Eva-Maria Vint-Warmingtonil jagus juunioride suunal julgustavaid kommentaare, sest kuigi teine osavõistlus sõideti uuel ning endisest raskemal tasemel, siis said juuniorid sellega hakkama. «Kindlasti näeme siin klassis augustis Eesti meistrivõistlustel rohkem kindlustunnet, kogemust ning paremaid sõite,» sõnas ta.

Viimasena selgitati sisemeister poniklassis, kus ratsanikud pidid oma oskusi näitama L-tasemel. Ka siin oli kindel liider algusest lõpuni välja. Carinee Ainola ja Rant (Niitvälja RSK, treener Merle Männik) tegid kohe esimeses skeemis väga kõrge tulemuse, 71,482%. Teises sõidus oli tulemus paar protsendipunkti väiksem, kuid piisavalt hea tagamaks kuldmedali. Paari sai kokkuvõttes 140,898 punkti. Sisemeistrivõistluste hõbemedali saavutas Elisabeth Atamanski (Niitvälja RSK, treener Ellen Vatsel) ponil William, tõustes esimese skeemi neljandalt kohalt lõpuks kõrgele teisele kohale. Nende lõpptulemuseks oli 131,704 punkti. Tubli sõiduga saavutas pronksmedali Karmen Sule (Audruranna RSK, treener Krista Raidmets) ponil Mortimer, tulemusega 131,148 punkti.

Rahulas jätkub võistlus homme, kui medalid saavad kaela parimad lapsed, noored ja harrastajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles