Enesekindlus: kust seda saab?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enesekindlus on laes. Gert Kullamäe on just tabanud kaugviske.
Enesekindlus on laes. Gert Kullamäe on just tabanud kaugviske. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

«Mina otsustan mänge, mina!»

«Rios võtan medali!»

«Olen enesekindel, sest ma olen maailma parim mängija.»

«Me toome meistritiitli tagasi, kuhu see kuulub. Me teeme seda ja see on lubadus.»

Need tsitaadid kuuluvad vastavalt jalgpallur Joel Lindperele, purjetaja Deniss Karpakile, korvpalluritele LeBron Jamesile ning Rolands Freimanisele. Nõmme Kaljus mänginud Lindpere andis karika poolfinaalis FC Flora vastu võiduväravale söödu ning jooksis siis Flora vahetusmeeste pingi ette, hüüdes: «Mina otsustan mänge, mina!» Hiljem põhjendas, et talle meeldib otsustaja rolli kanda.

Karpaki sõnad pärinevad ajast, mil ta kindlustas pileti Rio olümpiamängudele. James on maailma parim nii enda kui ka paljude teiste meelest. Kalev/Cramo lätlasest leegionär Rolands Freimanis lubas aga pärast Ühisliiga viimast mängu, et Kalev toob Eesti meistritiitli pealinna tagasi.

Kui välismaiste spordistaaride väljaütlemised pakatavad tihti sel määral enesekindlusest, et panevad teinekord kõvasti pead vangutama, siis Eesti atleedid jäävad pigem tagasihoidlikuks. Tuleb see siis eestlaste tagasihoidlikkusest või kartusest netikommentaariumis sopaga üle valatud saada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles