Postimehe otsepilt: Serviti alistas Viljandi ka finaalseeria teises mängus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Eesti meistrivõistlustel peeti täna finaalseeria teine kohtumine, kui Põlva Serviti alistas võõrsil HC Viljandi 26:23.

Võitjate kasuks viskasid Kristjan Muuga kuus ning Andrei Ternovõi viis väravat.

Kolme võiduni mängitava seeria kolmas kohtumine peetakse esmaspäeval Põlvas. Avamängu oli Serviti teisipäeval koduplatsil võitnud 27:18.

Enne mängu:

Teisipäevast koduvõitu varjutas Põlva jaoks ühe rünnakuliidri Ardo Puna raske vigastus lõpuminutitel. Serviti peatreener Kalmer Musting ohkas, et vahepealne aeg pole imet toonud ja Punal tuleb reedene mäng kindlasti vahele jätta. «Täna on tal põhjalik uuring ja fakt on see, et kindlasti ei osale ta järgmises mängus. Mis edasi saab ja kas tal tuleb lõikuslauale heita, seda näitab juba uuring. Igatahes põlve külg on tal tugevalt turses,» ütles Musting neljapäeval.

Teisipäevast koduvõitu varjutas Põlva Servitil ühe rünnakuliidri Ardo Puna (keskel) raske vigastus lõpuminutitel. Foto: Kristjan Teedema
Teisipäevast koduvõitu varjutas Põlva Servitil ühe rünnakuliidri Ardo Puna (keskel) raske vigastus lõpuminutitel. Foto: Kristjan Teedema Foto: Krisjan Teedema

Musting lisas, et Puna kaotamine tekitab meeskonnale kõvasti peavalu, sest finaali avamängus seitse väravat visanud 23-aastane mängumees on Serviti positsioonirünnakute vaieldamatu tugitala.

«Raske on öelda, kas me suudame kaitses veel paremini mängida,» sõnas Musting. «Rünnakul peavad nüüd rohkem enda peale võtma teised mängijad, kelle roll avamängus jäi tagasihoidlikuks. Loodan loomulikult oma leegionäride peale. Ma pole hooaja jooksul neilt ikkagi seda kätte saanud, mida ma oodanud olen. Muidugi on mõlemad olnud pikalt vigastatud ja see on oma jälje jätnud.»

Viljandi peatreener Marko Koks ei tõtanud vastase liidri eemalejäämisest enda jaoks suursündmust tegema. «Elu on näidanud, et mõnikord võtab meeskond end liidrita hoopis paremini kokku ja mängib võimsamalt.»

Enda meeskonna mängu analüüsides tõdes Koks, et seeria avavaatuse rikkus finaalipinge, millest tuleb kodumänguks lahti saada. «Põlvas kukkus pall meil käest ikka väga lihtsalt lahti ja tegime palju rumalaid otsuseid. Kui sellises mängus palli kuue meetri pealt väravasse ei saa, on väga raske võita.»

Viljandi klubi võõrustab reedel esimest korda Eesti meistrivõistluste finaalmängu. Marko Koks kutsus viljandlasi meeskonnale kaasa elama ja lubas, et ukse taha keegi ei jää. «Publikust saab kindlasti meie lisamängija. Juba Põlvas tundus, et saalis oli meie fänne sama palju kui Põlva omasid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles