Florast lahkuv Aivar Pohlak: väga palju vaba aega ei vabane

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Erlend Štaub

FC Flora andis täna teada, et klubi senise presidendi Aivar Pohlaku asemel astub sellesse ametisse tema poeg Pelle Pohlak. Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak tunnistas, et muudatus talle väga palju vaba aega siiski juurde ei too.

Aivar Pohlak, Kui kaua seda muudatust plaanisite?

Florale uue eestvedaja ja vastutaja leidmine on olnud aktuaalne viimased 3-4 aastat, aga konkreetne areng on olnud õhus veidi kauem kui aasta. Muudatuse põhjuseks oli asjaolu, et minu jaoks on klubi olnud pigem vahendiks Eesti jalgpalli arendamisel ja on selge, et see ei ole klubi huvides.

Kuidas jõudsite otsuseni, et Pelle on õigeks meheks jätkama sinu tööd Flora presidendina?

Asi hakkas liikuma sinna suunda, kui minu vanem poeg ja Pelle vend Siim tegi ettepaneku, et lapsed võiksid olla huvitatud klubi arendamisest peremudeli järele. Oli loomulik, et nende liidriks saab Pelle, kes lapsest saadik olnud väga tihedalt jalgpalliga seotud ja seda erinevate nurkade alt.

Kuidas jääd FC Floraga seotuks?

On loogiline, et esialgu küsitakse ühes või teises asjas nõu ja arvamust, aga konkreetsemalt jään seotuks vaid nende projektide kaudu, mida jalgpalliliidu juhina vean ka teiste klubide suunal. Täna on need 99 mängija projekt, mis puudutab mängijate karjääri planeerimist ja klubide kogukonnasidemete arendamine.

Milliseid muudatusi see otsus sinu igapäevastes tegemistes kaasa toob?

Olen öelnud, et minu jalgpallilisest energiast olen kulutanud klubile 5-10 % ehk siis puht praktiliselt väga palju aega ja energiat ei vabanegi (naerab). Samas mingi vaimne vabanemine kindlasti tekib, aga selle täpsem ulatus selgub vast mõne kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles