Lille'is kaklesid ukrainlastega hoopis sakslasteks maskeerunud Vene fännid (2)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavalt imbusid Saksamaa fännide hulka venelastest provokaatorid.
Väidetavalt imbusid Saksamaa fännide hulka venelastest provokaatorid. Foto: SCANPIX

Eile Lille’is toimunud Saksamaa ja Ukraina vahelise jalgpalli EM-finaalturniiri kohtumise eel puhkenud kaklusi provotseerisid venelased, kes olid kavalalt maskeerunud Saksamaa koondise toetajateks, vahendab Venemaa meedia.

Ehkki rahvusvaheline meedia andis eile Lille’ist teada, et päeval enne mängu puhkes linna keskväljakul kaklus Ukraina ja Saksamaa toetajate vahel, on tänaseks selgunud, et paljude pealtnägijate väitel olid «sakslased» tegelikult Saksamaa särkidesse riietunud venelased, kes kandsid oma isikute varjamiseks küll maske, ent kõnelesid vene keeles. Ukraina väljaande Sport Arena ajakirjaniku Aleksei Mandzii sõnul sai löömingutes tõsiselt vigastada vähemalt kaks Ukraina fänni.

Venemaa poolehoidjad on Prantsusmaal juba jõudnud sattuda kaklustesse ka inglastega, mistõttu UEFA ähvardas mõlema riigi koondist probleemide kordumise puhul turniirilt eemaldamisega. «Inglismaa fännid olid meile paarikümne aasta eest eeskujuks, nad olid vinged. Aga aeg läheb edasi ja nüüd on inglaste ridadesse jäänud vaid purjutajad, kellele Venemaa spordipoisid kergesti peksa annavad,» ärples turniiri eel sotsiaalmeedias üks Vene ultrafänn.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles