Liina Tšernov jooksis Eesti rekordi, alistus ka EMi norm!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tšernov.
Liina Tšernov. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Keskmaajooksja Liina Tšernov jooksis täna Brüsselis peetud võistlusel 1500 meetri distantsil välja aja Eesti rekordi 4.11,44. Ühtlasi alistus ka Amsterdami EMi norm, milleks on 4.12,00.

Varasem Eesti rekord kuulus samuti Tšernovile - 2014. aastal sai ta Poolas Szczecinis ajaks 4.12,73.

«Täna oli minu jooks. Pärast Tartus joostud 1000 meetrit teadsin, et olen selleks võimeline, aga mul oli vaja head jooksu. Täna kõik õnnestus ja minu jaoks sobis, kuigi üks kelladest ei töötanud ning ma ei teadnud 800 meetri vaheaega,» rääkis rumeenlanna ClaudiaBobocea järel teise koha saanud Tšernov Jooksuportaalile.

Viimasel 150 meetril läks ta isegi jooksu juhtima, kuid lõpumeetritel rumeenlanna möödus Tšernovist. «Kui Eestis jooksen endaga võidu ja olen nii-öelda laisk, siis täna sain teistega võidu joosta,” lisas Tšernov, kes oli ka EMi normi täitmisega ülimalt rahul.

«Wild cardiga (kutsega) ei oleks ma kindlasti EMile läinud. Eks ma praegu mõtlen, kas täna joostud ajaga tasub minna,» lausus Tšernov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles