Fotod: Kontaveit piirdus kolmandat aastat järjest Wimbledoni avaringiga (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 95.) kohtus Wimbledoni avaringis 24. asetusega tšehhitari Barbora Strycovaga (WTA 26.) ning pidi tasavägises mängus vastu võtma 6:4, 4:6, 4:6 kaotuse . 

Täpselt kaks tundi kestnud mängus võitis eestlanna mängitud punktidest 81, Strycova aga 89. Sundimata vigu tegi Kontaveit 26, tšehhitar Strycova 14 vastu. Serviässasid kogus Kontaveit viis, vastane servis ässa ühel korral. Topeltvigu tegid mõlemad tennisistid kolm. Murdepunkte realiseeris Strycova 100-protsendiliselt (4), Kontaveit aga 50-protsendiliselt (3).

Kaotus avaringis tähendab, et Kontaveidi laeks jäi juba kolmandat aastat järjest Wimbledoni avaring. Strycova kohtub aga teises ringis Jevgenia Rodinaga (WTA 102.).

Enne mängu:

Tegemist on 20-aastase eestlanna kolmanda Wimbledoniga, kuhu ta esmakordselt kvalifitseerus täiskasvanute arvestuses 2014. aastal. Toona 17-aastasel Kontaveidil tuli aga avaringis vastu võtta napp kaotus Casey Dellacqualt (6:3, 6:7 (4), 3:6).

Järgmisel hooajal pääses eestlanna Wimbledoni põhitabelisse tänu vabapääsmele, kuna oli enne mainekat suure slämmi turniiri võidutsenud Inglismaal Eastbourne'i turniiril. Kontaveit loositi 2015. aastal kohe avaringis kokku endise maailma esireketi Victoria Azarenkaga, kellele eestlanna kaotas kindlalt 2:6, 1:6.

Homse vastase Strycovaga Kontaveit varasemalt kohtunud ei ole. Kui Kontaveiti peaks avaringis edu saatma, tuleb tema järgmise ringi vastane paarist Jevgenia Rodina (WTA 102.) – Leisa Tsurenko (WTA 41.).

«Strycova on väga kogenud mängija ja muru on tema lemmik-väljakukate. Tšehhitar oli just Birminghami turniiri finaalis, kus kaotas ühele Wimbledoni favoriidile Madison Keysile,» märkis Uba tennis.ee vahendusel. «Selle mängu õnnestumise taga saab olema hea serv ja tõrje.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles