Hurt šokk-kaotusest: sellised mängud nõuavad suuremat valmisolekut

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norbert Hurt
Norbert Hurt Foto: Tairo Lutter

Euroopa Meistrite liiga esimeses kvalifikatsiooniringis Gibraltari meisterklubile FC Lincoln Red Impsile 0:2 alla jäänud ja kahe mängu kokkuvõttes tulemusega 2:3 konkurentsist langenud valitseva Eesti jalgpallimeistri FC Flora peatreener Norbert Hurt tõdes, et kiire avavärav lubas vastasel kaitsesse tõmbuda, põrumise alus valmistati aga ette juba nädala eest Tallinnas, kui Lincolnil lubati lüüa hinnaline võõrsilvärav.

«Vastane tuli mängu sisse paremini kui meie, me ei suutnud mänguga kuidagi kohaneda,» tõdes Hurt mornilt. «Esimese värava lõid nad oma tugevuse pealt ära – teadsime, et nad püüvad kiireid pikki palle ette mängida, tegime ka selle ärahoidmiseks tööd, aga täna oli nende ründajate kinnisaamisega ikkagi raskusi.»

Vastased asusid 15. minutil penaltist juhtima ja tõmbusid Hurda sõnul seejärel kaitsesse. «Muidugi muutis esimene värav väga palju mängupilti, nad lõid selle ära ja muutsid seejärel mängu aina kaitsvamaks. Lõpuks oli neil viis-kuus kaitsjat platsil. Meil oli raskusi nii rünnaku ülesehituse kui ka lõpetamise faasiga, siis tuli kontra pealt teinegi värav ja lõpuks kadus meil endal ka juba distsipliin,» sõnas ta.

Floral on terve käesoleva hooaja jooksul olnud probleeme ründemänguga, ehkki viimase kuu jooksul on mängupilt näidanud selles osas paranemise märke. «Mänguliselt ei oleks viimaste mängude põhjal sellist kohtumist eeldanud, pigem oli meil rünnaku ehitamise osas suuremaid raskusi kevadel. Aga mängijate liikumine peab muutuma rünnakul täpsemaks ja teravamaks – kuhu liikuda, kuhu söötu küsida,» sõnas Hurt.

Kas ründemäng on florakate peas kinni? «Ei ütleks, et mehed vaimselt ebakindlad oleksid, aga sellised mängud nõuavad suuremat psühholoogilist valmisolekut. Euroopas mängitakse kõrgema tempoga kui meie koduses liigas, ka Gibraltari meeskond suutis tempot üleval hoida,» nentis Hurt, kelle sõnul anti vastasele lubamatu eelis nädala eest, kui Flora lasi 2:0 eduseisus olles Lincolnil lüüa hinnalise võõrsilvärava. «Seda ei oleks tohtinud neile mingil juhul anda, kahjuks sai see nüüd ka otsustavaks,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles