EM: inimkaubandus võib peletada publiku (1)

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekordsel Euroopa meister Yasemin Can ei osanud Türgile võidetud kuldadest erilist rõõmu tunda.
Kahekordsel Euroopa meister Yasemin Can ei osanud Türgile võidetud kuldadest erilist rõõmu tunda. Foto: SCANPIX

«Absurd!» ütleb Eesti maratonijooksja Roman Fosti pärast Euroopa meistrivõistluste poolmaratoni, mille ta lõpetas 31. kohaga. Fosti viitab kergejõustikus üha enam jõudu koguvale trendile, kus riigid ostavad endale Aafrikast ja mujaltki sportlasi, kes neile Euroopas medaleid võidavad. Näiteks Türgi koondise rivistuses osales Amsterdami EMil üheksa sportlast, kes tegid oma uue kodumaa eest debüüdi alles tänavu kevadel.

Olukord on jabur. Poodiumil hümni kuulates vaatavad sportlased ebalevalt ringi. Selgelt on näha, et neil on ebamugav, kohati tundub, et kõlavat muusikapala kuuldakse esimest korda elus.

Fosti sõnul on asi kontrolli alt väljas. «Tiitlivõistlused on paljude sportlaste jaoks nagu mingi suvaline suurlinna maraton. Seda on näha juba soojendusel, et nad ei tunne mingit pinget, nad ei esinda oma rahvast. See on absurd, sest lõppude lõpuks tahab publik ju omadele kaasa elada. Kui stardis pole enam ühtegi oma riigi esindajat, siis kaovad pealtvaatajad täielikult. Euroopa kergejõustikujuhid on valinud väga libeda tee. Asi on läinud liiga kaugele. Ma ei saa aru, kuidas sellel juhtuda lastakse,» imestab Eesti jooksumees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles