Ühele õnn, teisele õnnetus: Levadia eurosarjast langemine avas Lutsule tee Tšehhi kõrgliigasse

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Luts (vasakul).
Siim Luts (vasakul). Foto: SCANPIX

Tallinna FC Levadia ning Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Siim Luts lahkus Levadiast ning siirdus Tšehhi kõrgliigaklubisse Praha Bohemians 1905, teatab klubi oma kodulehel.

Uue leivaisa andmete kohaselt ei naasnud Luts pärast neljapäeval toimunud Euroopa liiga korduskohtumist Tšehhi teise kõrgliigameeskonna Praha Slavia vastu isegi Eestisse tagasi, vaid jäi sinna. Eile tegi 27-aastane Luts juba uue meeskonnaga trenni. Lisaks talle liitus Praha klubiga ka sealse Slavia tiimi 19-aastane ründaja Jan Kuchta, ehkki neljapäeval olid mehed veel Euroopa liigas omavahel vastamisi.

Tegelikult toimus Lutsu üleminek üsna omanäolisel moel. «Pärast mängu (Slavia ja Levadia Euroopa liiga mäng neljapäeval – toim) ma lihtsalt tuuseldasin Levadia riietusruumis, võtsin ta (Siim Lutsu – toim) spordikoti ning tarnisin hotelli,» sõnas naljatledes klubi spordidirektor Miroslav Držmíšek. Ta jätkas: «Siim lehvitas oma võõratele meeskonnakaaslastele ning järgmisel hetkel olime juba lennukis. Tingimuseks meiega liitumisel oli see, et Levadia peab Euroopa liigas välja langema. Tema eelmisel hooajal löödud liigaväravad ning korralik hulk resultatiivseid sööte olid need näitajad, miks võtsime ta endale.»

Eelmisel hooajal Levadiaga liitunud Luts mängis aastatel 2013-2014 Rootsis IFK Norrköpingi ridades, mistõttu pole uus leivaisa talle esimeseks välisklubiks. Eesti koondise eest on mehel kirjas 24 mängu ja üks värav. Ühtlasi on tema ainsat tabamust Tadžikistani vastu hinnatud 2014. aastal Hõbepalli vääriliseks, mis tähistab koondiseaasta ilusaimat väravat.

Bohemians lõpetas eelmise hooaja Tšehhi kõrgliigas üheksandal kohal. Uus hooaeg algab nende jaoks 6. augustil, kui minnakse vastamisi valitseva Tšehhi meistri Viktoria Plzeňiga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles