Markko Märtin osaleb WRC masinaga Lõuna-Eesti rallil

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin ja Kristo Kraag.
Markko Märtin ja Kristo Kraag. Foto: Ray Põder

Pärast veidi rohkem kui kahekuulist pausi jätkuvad EAL Eesti autoralli meistrivõistlused ja Alexela DMACK Trophy. Meistrivõistluste neljas etapp, Lõuna-Eesti ralli sõidetakse 12.-13.augustil Võrumaa teedel. Üle nelja aasta Haanja ümbruses sõidetavatele kiiretele kruusateedele on teiste hulgas startimas ka Eesti läbi aegade parim rallisõitja Markko Märtin. Viis MM-rallit võitnud Märtinile loeb Lõuna-Eesti teedel kaarti Kristo Kraag ning meeste võistlusmasinaks on Ford Focus RS WRC´03.

Lisaks 1997.aasta Lõuna-Eesti ralli võitjale Märtinile on Lõuna-Eesti rallile startimas ka meistrivõistluste absoluutarvestuse ja klassi N4 liidrid Egon Kaur – Silver Simm (Mitsubishi Lancer Evo IX). Kauril on Lõuna-Eesti teedelt varasemalt ette näidata poodiumi viimane koht aastast 2009.

Endistest Lõuna-Eesti ralli võitjatest on veel rallile startimas 0 auto roolis Andrus Laur, kes võitis ralli aastal 2001. Laurile on 0 autos kaarti lugemas kogenud Urmas Roosimaa.

Lisaks Kaurile on meistrivõistluste neljandale etapile startimas ka kõikide teiste klasside paremik eesotsas klasside liidritega. EMV3 klassis on rajale startimas meistrivõistluste liidrid Miko Ove Niinemäe – Martin Valter, (Peugeot 208 R2), EMV4 klassis on Lõuna-Eestis kohal esikohta jagavad Mait Madik – Toomas Tauk (Honda Civic Type-R) ja Kristo Subi – Raido Subi (Honda Civic Type-R). EMV5 klassi liidritena lähevad hooaja kolmanda kruusaralli katseid mõõtma Gert-Kaupo Kähr – Jan Pantalon (Honda Civic) ning EMV6 klassi liidritena sõidavad Lõuna-Eesti stardipoodiumile Madis Vanaselja – Jaanus Hõbemägi (BMW M3). EMV7 klassis, kus startimas ka Markko Märtin, lähevad klassi esikohalt starti Aiko Aigro – Kermo Kärtmann (Mitsubishi Lancer Evo VI). DMACK Trophy esikohalt lähevad hooaja neljanda ralli punkte püüdma Gustav Kruuda – Ken Järveoja (Ford Fiesta R2).

Kokku on järjekorras 14. Lõuna-Eesti rallile startimas ligi 60 võistluspaari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles