Maailmameister Ogier kardab WRC uut plaani

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier (paremal).
Sebastien Ogier (paremal). Foto: Timo Anis

Ralli järgmise MM-hooaja eel on üleval veel mõned küsimärgid. Hetkel arutatakse Poola, Hiina ja Türgi ralli võimalikku toimumist. Kõik kolm kindlasti kalendrisse ei mahu, ilmselt jääb ruumi ühele või kahele.

Türklaste väljavaated on viimasel ajal saanud tagasilöögi, kuna esile on kerkinud turvalisust puudutavad probleemid. Poliitiline olukord on riigis juba pikemat aega üsna segane ning kõrgeks peetakse ka sealset terroriohtu.

«Praegust poliitilist olukorda arvestades ei sooviks ma sinna minna ja ma ei usu, et see oleks tark mõte,» ütles viimase nelja aasta maailmameister Sebastien Ogier autosport.com-ile. «Loodetavasti olukord siiski paraneb, loodan seda Türgi rahva pärast.»

Citroeni meeskonna juht Yves Matton lisas: «Türgi ralli oleks meie kalendrit arvestades huvitav, kuid praegu pole kahjuks hea ajastus. Me ei tea, kas näiteks aasta aja pärast on see meie jaoks turvaline koht. Pigem tasuks neil mõelda 2018. aasta peale.»

Sarja edendaja Oliver Ciesla kaitses Türgi lisamist esialgsesse kalendrisse. «Ma käisin äsja seal ning turismihooaeg oli täies hoos. Ei tekkinud tunnet, et miski oleks kuskil valesti,» selgitas ta. «Türgis toimub pidevalt suuri sündmusi nagu näiteks jalgpalli Meistrite liiga mängud. Suured korvpallimatšid toimuvad samuti Istanbulis. Me ei ütle, et peaksime kohe sinna minema, pigem 12 kuu pärast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles