Galerii: Selver alistas Meistrite liigas 3:2 Serbia meistri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Euroopa Meistrite liigas mängis Eesti meister Tallinna Selver Serbia meistri Belgradi Crvena Zvezdaga ja sai kirja magusa 3:2 võidu. Esimesed kaks geimi kuulusid numbritega 25:21. Seejärel õnnestus omakorda Serbia klubil kaks geimi võita ja seis viigistada. Ülipõneva viienda geimi võitis Selver numbritega 19:17. Kordusmäng toimub Belgradis 6. novembril.

Nagu võrkpallis ikka, 3:0 ja 3:1 edu annavad võitjale kolm punkti, 3:2 võitjale kaks ja kaotajale ühe punkti. Kaotaja jaoks jätkub eurohooaeg astme võrra madalamal ehk CEV Cup sarjas. Kordusmäng peetakse Belgradis 6. novembril.

Kuigi sari on Selveri jaoks uus, siis vastane mitte. Crvena Zvezdaga on eurosarjas varem kahel korral madistatud. Kuulsa ajalooga võistkonnaga olime esmakordselt vastamisi 2007/2008 hooajal CEV Challenge Cupi kaheksandikfinaalis, kus mõlemad võistkonnad võtsid kodus 3:0 võidu, ent Selverile tagas edasipääsu Balkani põrgukatlas saadud kuldse geimi 15:10 edu. Sama kohtumise esimene geim lõppes muide seisuga 38:40!

Neli aastat hiljem said punatähed revanši, kui CEV Cupi 1/16-finaali kohtumised võideti 3:2 võõrsil ja 3:0 kodus. Kodumängus libises Selveril seejuures käest 2:0 eduseis.

«Meistrite liigas mängimine on nii minule kui kogu võistkonnale suur väljakutse. Oleme nendeks mängudeks ülimalt motiveeritud,» rääkis võistkonna punktikahur Lincoln Williams.

«Iga rahvusvaheline väljund on meie noore võistkonna jaoks väga hea võimalus karastumiseks. Eesmärk on omi asju võimalikult hästi teha ja vähemalt kodus ka vastastele võimalikult palju pahandust tekitada,» lisas peatreener Rainer Vassiljev.

Samas on eurosarjas osalemine lisaks sportlikule resultaadile klubile tugev finantsiline väljakutse. Näiteks prognoositi suvel, et tänu Meistrite liigas osalemisele, kasvab klubi eelarve hinnanguliselt 25 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles