Galerii: TLÜ/Kalev sai eurosarjas kolmanda kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimest korda eurosarjas osalev TLÜ/Kalevi korvpallimeeskond kaotas täna ajaloolise kodumängu Rumeenia klubile Tirgu Muresile 76:89. Kaotusega kustus Kalevi lootus alagrupifaasist edasi pääseda.

Kalev võitis küll avaveerandi, kuid teise veerandi alguses lasti Muresil mängu domineerida ning käestantud eduseisu enam tagasi võidelda ei suudetud. «Nad olid agressiivsemad ning said palju vabaviskeid, sealt tuli juba vahe sisse. Sisuliselt jäime igas faasis neile alla,» tunnistas Kalevi peatreener Kalle Klandorf.

Teise veerandi ärakukkumist põhjendas peatreener mängu seismajäämisega. «Mäng jäi täitsa seisma. Proovisime ka maa-ala, aga kord see õnnestus, kord mitte. Mäng oli täpne koopia Rumeenia mängule. Lõpus olid vastased kindlamad, suuresti tänu lauavõitlusele,»

Kalevi parim oli 21 punkti visanud Reimo Tamm, Kaido Saks lisas 17 punkti, Robertas Grabauskas 12, Janis Vahter 10, Jahmal Jones 8, Mihkel Kurg 5, Martin Jurtom 3.

«Oli teada, et tuleb kõvasti võidelda, sest muidu me neile vastu ei saa. Eks meil oli raske, vastased on pikemad ja tugevamad ning meie read hõrenesid. Aga selle taha pugeda ei saa,» rääkis Tamm pärast mängu.

Vastaste parimaks kujunes Ghana päritolu ameeriklasest mängujuht Alhaji Mohammed, kelle vend on kauaaegne NBA korvpallur Nazr Mohammed. Mohammed viskas Kalevi korvi 20 punkti.

Enne mängu: TLÜ/Kalev on kaotanud mõlemad senipeetud matšid. Võõrsi jäädi alla nii tänasele vastasele Tirgu Muresile 58:70 kui ka Leedu klubile Prienai 61:104. Rumeenia meeskond jäi samuti Prienai vastu tõsisesse hätta ja kaotas Leedus peetud kohtumise 61:99.

Et «väike Kalev» teeb kaasa kolmeliikmelises grupis, pole edasipääsulootused päris kadunud. Selleks tuleb täna Tirgu Mures alistada vähemalt 13 punktiga ja loota, et Prienai paneb Rumeenia meeskonna paika ka võõrsil. Teine variant oleks alistada mõlemad vastased, aga Prienai paistab olevat võrreldes TLÜ/Kalevi ja Tirgu Muresiga teisest klassist.

Võrreldes avamänguga on Kalevi koosseis mõnevõrra õhukesem, sest klubi peatreener Kalle Klandorf saatis koju ameeriklased Khyle Marshalli ja Josiah Heathi. Välismaalastest on alles 183 cm pikkune kanadalane Jahmal Jones ja 208 sentimeetrine leedulane Robertas Grabauskas. Neist viimane mängis Kalevis ka hooajal 2014/2015.

FIBA sarjas on kalevlaste senine skooriliider olnud Janis Vahter keskmiselt 11 punktiga, Grabauskas on maha võtnud 9,5 lauapalli ja Jones on jaganud kaaslastele keskmiselt kuus resultatiivset söötu.

Tirgu Muresis on rumeenlaste osakaal üsna väike. Liidriks on Ghana päritolu ameeriklasest mängujuht Alhaji Mohammed, kelle vend on kauaaegne NBA korvpallur Nazr Mohammed. Lisaks on suur vastutus kunagisel lätlaste suurlootusel Ernests Kalvel ja montenegrolasel Goran Martinicil.

Alhaji Mohammed (vasakul) mängis hooajal 2014/2015 teises Rumeenia klubis Ploiesti Asesoftis, kus vastamisi mindi ka Krasnodari Lokomotiv-Kubani ja Leedu staari Mantas Kalnietisega (paremal). Foto: Scanpix
Alhaji Mohammed (vasakul) mängis hooajal 2014/2015 teises Rumeenia klubis Ploiesti Asesoftis, kus vastamisi mindi ka Krasnodari Lokomotiv-Kubani ja Leedu staari Mantas Kalnietisega (paremal). Foto: Scanpix Foto: Vitaliy Timkiv/RIA Novosti

TLÜ/Kalevi viimane I-grupi mäng Prienaiga peetakse 22. novembril samuti Saku suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles