Värske jalgrattaliidu presidendi eesmärk: Piritale uus velotrekk

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Eesti Jalgratturite Liidu president Raivo Rand.
Uus Eesti Jalgratturite Liidu president Raivo Rand. Foto: Margus Ansu

 Eesti jalgrattaelus sai eile läbi ärimehe Jaan Tootsi üheksa aastat kestnud võimuperiood. Oodatult, sest Toots teatas juba eelmisel aastal, et tema uuesti Eesti Jalgratturite Liidu presidendiks ei kandideeri. Üllatusena ei tulnud ka see, et tema järglaseks valiti ehitusettevõtja Raivo Rand (pildil), kes oli ainus kandidaat.

Nagu 59-aastane Rand selgitas, tegid klubid ja senise juhatuse liikmed talle ettepaneku presidendiks kandideerida juba kevadel ja ühtegi vastast silmapiirile ei tekkinudki. Revolutsiooni seega ei tule ja pole ka mõtet – vähemalt maanteeratturite seis on Eestis praegu üpris hea.

Uue presidendi vahest suurim eesmärk on välja ehitada uus Pirita velotrekk. Üle 45 aasta käigus olnud senine ovaal on amortiseerunud ja võistlusi ei tohi seal enam läbi viia. «Oleme sisetreki osas juba tööd alustanud. Eelkõige võiks see olla keskus, kus ovaali peal sõidetakse jalgrattaga, aga keskel saaks tegeleda ka teiste spordialadega. Kindlasti tuleks teha koostööd ka mõne teise spordialaliiduga,» ütles Rand. Samas on jalgrattaliidul sarnaselt enamiku alaliitudega vähe raha ja Rand tunnistas, et uute vahendite hankimine on äärmiselt keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles