Lilleküla staadion saab 1,7 miljoni euro eest uue tribüüni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleküla staadion.
Lilleküla staadion. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) kuulutas välja riigihanke, millega rajatakse Lilleküla staadionile uus ligi 3000 kohaga pealtvaatajate tribüün ja fassaad. Ehituse maksumus küündib 1,7 miljoni euroni.

EJL-i avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uiboleht rääkis BNS-ile, et tegemist on järjekordse sammuga A. Le Coq Arena lõpuniehitamisel ja vastavusse viimisel rahvusvaheliste nõuetega.

«Konkreetne riigihange hõlmab endas 5. korruse tribüüne, kus on 2934 istekohta, ning fassaadi, mis kaitseb publikule mõeldud ala tuule, vihma ja lume eest,» märkis Uiboleht.

Ehitustööd algavad käesoleva aasta lõpus ja kestavad kokku kaheksa kuud, selgub vastavast hanketeatest. Lisaks ei tohi ehitustööde korraldus segada staadioni tavapärast tegevust. Arvestama peaks kuupäevadega, kui staadionil toimuvad Eesti koondise ja Premium Liiga mängud.

Lilleküla staadioni lõpuniehitamine hõlmab endas mitut riigihanget, mille hulgas on lisaks 5. korruse tribüünile ja fassaadile ka 0-korruse tribüünide ehitamine, põhjatribüüni katuse rajamine, lõunatribüüni ekraanhoone ehitamine, 4. ja 5. korruse hüdroisolatsiooni tööd ning staadionil erinevate pooleliolevate tööde lõpetamine.

Lilleküla staadion valmis 2001. aastal ning see on nii Eesti jalgpallikoondise kui ka Tallinna FC Flora kodustaadion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles