Järgmised olümpiamängud jõuavad Eesti inimesteni Postimehe ja Kanal 2 vahendusel (1)

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018. aasta taliolümpiamänge Lõuna-Koreas näeb Eesti spordihuviline juba Postimehe ja Kanal 2 vahendusel.
2018. aasta taliolümpiamänge Lõuna-Koreas näeb Eesti spordihuviline juba Postimehe ja Kanal 2 vahendusel. Foto: AP / Scanpix

2018. aasta tali- ja 2020. aasta suveolümpiamängude Eesti teleõigused omandanud Eesti Meedia lõpetab olukorra, kus siinne televaataja pidi võistlustest tervikpildi saamiseks laveerima mitme eri teletootja kanalite vahel.

«Edaspidi näeb kõiki olümpia ülekandeid Eestis ainult Eesti Meedia kanalitelt,» võttis Eesti Meedia peaprodutsent Marko Kaljuveer Eesti televaatajale olulise uudise kokku.

Teleõiguste täielik omandamine peaks kaasa tooma lühemad reklaamipausid, mis ennekõike peaks rõõmustama tavalist televaatajat. Olümpiaülekannete põhikanaliteks saavad tema sõnul Kanal 2, Postimehe veebikeskkond ja Kuku raadio.

«Lisaks eestikeelsetele kanalitele vahendame digiplatvormidel olümpiamänge ka vene keeles – meie eesmärk on läbi spordi suurvõistluste tekitada inimestes suuremat ühtekuuluvustunnet,» lisas Kaljuveer.

Peale Eesti Meedia soovisid olümpiaülekandeõigusi Eestis omandada rahvusringhääling ja Viasat Grupp, kuid läbirääkimistest Discovery Grupiga väljus võitjana Baltikumi suurim meediakontsern Eesti Meedia.

«Oleme väga rahul, et läbirääkimised Discovery Grupiga lõppesid meie jaoks soodsatel tingimustel ja Eesti inimesed saavad 2018. ja 2020. aasta olümpiamänge jälgida Eesti Meedia kanalitelt,» sõnas AS Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann.

Peaprodutsent Kaljuveeri sõnul on teleõiguste omandamise hind lepingu kohaselt konfidentsiaalne, kuid see jääb oluliselt allapoole varem ajakirjanduse vahendusel avalikkuseni jõudnud 1,2 miljonist eurost.

«See ajakirjanduses välja pakutud summa oli ebareaalselt kõrge ja ma ei kujuta ette, kust sellised numbrid üldse tekkisid,» ütles Kaljuveer, kelle jaoks oli see kaheksas kord olümpiamängude teleõiguseid puudutavaid läbirääkimisi pidada.

«Me teame väga hästi, millised on selle ambitsioonika projektiga kaasnevad riskid ja mida meil kvaliteetseteks ülekanneteks vaja on. Meid ootab ees ränk töö, kuid me tuleme sellega kindlasti toime,» rääkis Kaljuveer.

Ta ennustab, et taliolümpia teleülekanneteks piisab ainuüksi Kanal 2 eetrist, kuid suveolümpiaks vajab Eesti Meedia lisakanalit, mis peab vabalt levima 90 protsendil Eesti territooriumil.

Suveolümpial on paratamatult hetki, kus üheaegselt peab edastama mitme tähtsa võistluse otsepilti. Kaljuveer lubab, et sarnast olukorda nagu tänavu TV3s, kus Eesti jaoks üliolulise võistluse lisapilt jäeti kokkuhoiu tõttu tellimata, ei teki. 

2018. aasta taliolümpiamängud peetakse 9.-25. veebruarini Lõuna-Koreas Pyeongchangis ja 2020. aasta suveolümpiamängud 24. juulist-9. augustini Tokios.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles