Galerii: terve mäng kaotusseisus olnud Eesti viigistas hullus mängus Saksamaaga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti saalihokikoondis mängis Riias peetaval MMil alagrupi teise kohtumise. Turniiri edasist käiku arvestades ülitähtis kohtumine Saksamaaga lõppes 6:6 viigiga. 

Mäng algas võitluslikult tuliselt ning kuigi Eesti hoidis rohkem palli, olid sakslased need, kes mänguskoori avasid. Veel eile vigastatuks kuulutatud Julian Nihlen lõi 10. minutil värava. Viis minutit hiljem oli taas Nihlen see, kes saalitäie Eesti fänne vaigistas ning sakslaste eduseisu 2:0 peale suurendas.

Teise perioodi keskel vähendas Šveitsi vastu Eesti parimaks valitud Patrik Kareliusson kaotusseisu 1:2 peale, kuid Nihlen kolmas värav kasvatas sakslaste eduseisu peagi taas kaheväravaliseks. Eestlaste peata oleku karistas mõni rünnak hiljem ära Niklas Broker, viies Saksamaa juba 4:1 ette. Teise perioodi võtmehetkeks kujunes aga 21-aastase Noah Ehrenfried rumal viga, tänu millele sai Eesti viis minutit ülekaalus mängida. Kui Šveitsi vastu Eestil eriolukordade lahendamine ei õnnestunud, siis sel korral karistati vastased juba mõnekümne sekundiga ära, kui täpne oli Kaspar Kallion. 2:4 kaotusseisus mindi vastu ka viimasele perioodile.

Kuna viieminutiline karistus värava ega perioodiga ei lõppe, sai Eesti mängu otsustavat vaatust alustada viis nelja vastu. See aga ei takistanud sakslasi, kes vähemuses olles kiirrünnakust perioodi esimesel minutil värava viskasid. Ülekaalus mängides suutis Eesti siiski kapten Roman Passi käe läbi värava visata ning seisu 5:3 peale vähendada. Ehk viieminutilise ülekaalu seis jäi 2:1 Eestile, kuid see tulnuks palju efektiivsemalt lahendada.

Poolteist minutit hiljem pidi aga Eesti vähemuses mängima. 20 sekundit oldi koguni kahemehelises vähemuses, sest karistada sai Raul Kivi kõrval ka väravavaht Marek Õige. Kaitses hoiti asjad korras ning eriolukorrast endale väravat ei lastud. Kuid kümme minutit enne matši lõppu tagas Eestit valus hoop. Saksa koondislane Sebastian Herrmann mängis kaunilt väravavaht Õige üle ning viskas seisuks 6:3.

Kui mängida jäi veel kuus minutit, sai Eesti bulliti, mida Patrik Markus aga ei realiseerinud. Viis minutit enne mängu lõppu tõi Rein Kivi tabloole seisu 4:6.

Kohtumise viimastel minutitel tõid Eestile viigi Patrik Kareliussoni ning Andreas Wöiduma tabamused. 

Viik tähendab, et alagrupi kolmanda koha saatus sõltub Eesti homsest mängust Soomega. Saksamaa kaotas Soomele mäletatavasti 1:12. 

Enne mängu:

Eesti alustas eile MMi 4:8 kaotusega Šveitsile, Saksamaa jäi 1:12 alla Soomele. Kuna mõlemad koondised tahavad võimalikus veerandfinaalis vältida ülitugevat Rootsit, kes alistas eile 7:2 Läti, tuleb alagrupis saavutada kolmas koht.

Eesti koondise peatreeneri Argo Kungla sõnul ongi mäng Saksamaaga turniiri edasist käiku arvestades võtmekohtumine. Võit on tema sõnul kohustuslik. Seda enam, et Saksamaa koondis on võrreldes mulluse MMiga nõrgem, Eestil seevastu on aga aegade parim koosseis.

Eesti koondise kapten Roman Pass usub samuti, et Eesti peaks Saksamaast üle olema. Eilne kaotus Šveitsile meeskonna moraali alla ei tõmmanud ning tollest mängust on nii mõndagi positiivset kaasa võtta. «Läksime eile viimast kolmandikku võitma. Olgu, mängisime viiki, aga selle võtame Saksamaa vastu kaasa ning jätkame sealt,» sõnas Pass.

Saksamaa koondise kaotusmängus Soomega korjas vigastuse üles kolm nende mängijat. Kõige halvemini läks Sebastian Herrmannil, kes viidi eile haiglasse. Teised vigastatud mängijad olid Julian Nihlen ja  Ramon Ibold. Samas teatas Saksamaa saalihokiliit Twitteris, et mehed on täna kõik tõenäoliselt ikkagi platsil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles