Saalihoki MM: Eesti napp pääsemine ning võimas fännimöll

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Saksamaa saalihoki MMil
Eesti - Saksamaa saalihoki MMil Foto: Tairo Lutter

Eesti saalihokikoondis on alustanud Riias peetavaid maailmameistrivõistlusi kaotuse ja viigiga. Kui avamängu kaotus Šveitsile oli ootuspärane, siis pärast eilset 6:6 viiki Saksamaaga olid koondislased nõutute nägudega. Kas Eesti koondis alahindas Saksamaad, nagu Šveits alahindas Eestit?

«Kaldun arvama, et jah. Me ei teinud tööd tagasi kaitsesse. Meile visatakse liiga lihtsaid väravaid – selliseid, mis ei tohiks mitte mingil juhul sisse minna. Teine pool mängust muutus paremaks ning olen poiste üle uhke, et nad viigi välja võitlesid,» sõnas Eesti koondise väravavaht Marek Õige.

Tegelikult peakski Eesti viigipunkti üle õnnelik olema, sest terve mäng oldi tagaajaja rollis. Suurim kaotusseis oli kolmeväravaline. Eesti tuli tagasi mängu viimase viie minutiga. «Siis me ärkasime ning taipasime, et tahame mängu ju võita,» sõnas koondise peatreener Argo Kungla. Tegelikult sai ta juba mängu esimese viie minutiga aru, et mängijate häälestus on vale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles