Tõnis Sildaru: harjutasime ka raskemaid trikke, samas on mitmed tipud puudu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Sildaru.
Tõnis Sildaru. Foto: Madis Kalvet

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru tunnistas pärast Dew Touri pargisõidu hüppeid, et Kelly suurest edumaast ei tasu suurt numbrit teha. Kelly Sildaru kogus hüpetega 86,33 punkti ning edestab reilide eel teisel kohal olevat Kaya Turskit 16,67 silmaga.

Tänase võistluse tegi naiste jaoks keeruliseks lumesadu ning nii oli hoo kogumisega paljudel probleeme. Nii alustasid mitmed naised hoovõttu stardiväravatest tunduvalt tagantpoolt. Nii tegi ka Kelly Sildaru. Selliseks tegutsemiseks tuli aga ise korraldajatelt luba küsida.

«Eile trennis ka paar korda proovisime niimoodi. Nagu võistlusest näha, siis asi töötas,» sõnas Tõnis Sildaru Postimehele. «Ikka oleme rahul. Ilm oli raske. Kõik pidid oma trikke veidike tagasi tõmbama. Trennis tegime ka raskemaid trikke, kuid siis oli ka ilm ilusam.»

Lumesadu lubab ka homseks ja see võib ka reilidel sõitmise keerulisemaks muuta. «Eks peame ilma jälgima. Äkki on vaja ka reilidel mõnda kavva võetud trikki muuta,» tunnistas Tõnis Sildaru. «Igatahes homseks lubas tugevat lumesadu. Kergemalt midagi võtta ei saa. Rada on küllaltki keeruline. Just nüüd algabki reilide trenn.»

Tõnis Sildaru sõnul ei maksa Kelly tänasest suurest ülekaalust kaugeleulatuvaid järeldusi teha. «6-7 tippsõitjat on praegu väikeste vigastustega hädas ja neid ei ole siin kohal. Kindlasti on konkurents tegelikult palju tihedam,» tõdes ta.

Teiste seas on traumade tõttu Dew Tourilt puudu näiteks norralannad Tiril Sjastad Christiansen ja Johanne Killi, kes viimastel X-mägnudel said pargisõidus eestlanna järel teise ja kolmanda koha. Puudu on ka 2015. aasta X-mägnude võitja Emma Dahlström Rootsist. Puudu on veel 2015. aasta maailmameister Lisa Zimmermann Saksamaalt, kes on tugev olnud just hüpetes.

Tänasest võistlusest jäid viimasel hetkel eemale 18-aastane šveitslanna Giulia Tanno ja 15-aastane prantslanna Tess Ledeux. «Giulia kukkus eile treeningul. Tessi puhul selgus täna, et tal on väike vigastus,» täpsustas Tõnis Sildaru, miks viimasel hetkel kaks sportlast veel eemale jäid.

Reilidel asutakse Dew Touril võistlema homme Eesti aja järgi kell 21.30.

DEW TOUR

Pargisõidu seis hüppevooru järel:

1. Kelly Sildaru (Eesti) 86,33 punkti

2. Kaya Turski (Kanada) 69,66

3. Maggie Voisin (USA) 68,99

4. Isabel Atkin (Suurbritannia) 67,33

5. Yuki Tsubota (Kanada) 60,33

6. Devin Logan (USA) 58,99

7. Nikki Blackall (Kanada) 50,99

8. Katie Summerhayes (Suurbritannia) 43,33

9. Kim Lamarre (Kanada) 35,99

10. Keri Hermann (USA) 35,33

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles